Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Изборният кодекс отново е в дневния ред на Народното събрание

2
Снимка: БГНЕС

Промените в Изборния кодекс са точка първа в дневния ред на депутатите днес.

До този момент - след две пленарни заседания, едното продължило повече от 15 часа - до полунощ, те са гласували единствено заглавието.

Най-спорните изменения са връщането на хартиената бюлетина и въвеждане на смесено гласуване, както и промяната в начина на броене на резултатите от машините.

В програмата на Народното събрание е включен и проект на решение, с което да се възложи на Министерския съвет да приеме програма за предоставяне на компенсации на небитовите крайни клиенти на електроенергия.

Проектът е внесен от депутата от БСП Драгомир Стойнев. В него се предвижда компенсация при праг от 200 лева за мегаватчас.


Галерия

Вижте още

Българската делегация поднесе венци и цветя на гроба на Гоце Делчев в Скопие

Вицепремиерът Иван Демерджиев, здравният министър Асен Меджидиев и посланикът ни в Скопие Ангел Ангелов поднесоха венци и цветя на гроба на Гоце Делчев в Скопие по повод 151-ата годишнина от рождението на революционера. "Не мисля, че чак такива мерки за сигурност са необходими и отношението между нашите два народа не предполагат такива драконовски..

публикувано на 04.02.23 в 17:10
Ангел Георгиев

От партия "Възраждане" съобщиха, че български граждани са били заплашвани и бити на границата с РСМ

От партия "Възраждане" съобщиха, че български граждани са били заплашвани и бити на границата с Република Северна Македония. Сред потърпевшите е и депутатът в 47-ия и 48-ия парламент Ангел Георгиев, твърдят от партията. Георгиев е заснел с телефона си кадри от границата. Във видеото, публикувано във Фейсбук, се вижда опашка от автомобили. Георгиев..

публикувано на 04.02.23 в 16:15

Две жени пострадаха при катастрофа на пътя Хасково – Минерални бани

Две жени са пострадали при катастрофа на пътя Хасково – Минерални бани. Това съобщиха слушатели на Радио Кърджали. Инцидентът е станал преди отбивката за село Татарево на височинния път. Фолксваген Венто, движещ се в посока Хасково, губи контрол при завой, навлиза в отсрещното платно и се сблъсква с Фолксваген Голф. Наложило се е пожарникари да режат..

публикувано на 04.02.23 в 13:39

Kандидатстването за саниране на жилищни сгради в Кърджали e до 10 май

10 май е крайният срок за кандидатстване по процедурата за саниране на многофамилните жилищни сгради в Кърджали. Това стана ясно по време на организираната от общината работна среща, на която присъстваха граждани и представители на сдружения на собственици по Закона за управление на етажната собственост. На нея бяха представени насоките за..

публикувано на 04.02.23 в 12:27

Призив за организирана профилактика и повече биомаркери в диагностиката за борба с рака

На 4 февруари отбелязваме Световния ден за борба с рака. В България раковите заболявания все още се откриват късно, каза в интервю за БНР Евгения Александрова - председател на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания. По думите ѝ няма организирана профилактика, а и трябва в диагностиката да бъдат въведени повече биомаркери. "Биомаркерите..

публикувано на 04.02.23 в 10:45
Гробът на Гоце Делчев в църквата

България и РСМ отбелязват 151 години от рождението на Гоце Делчев в напрегната обстановка

България и Република Северна Македония (РСМ) ще отбележат днес 151 години от рождението на Гоце Делчев - голям български революционер и идеолог на борбите за освобождението на Македония и Одринско от Османско владичество. Очаква се много хора от страната ни да пътуват към Скопие - независимо от изострения тон между властите в двете държави и..

публикувано на 04.02.23 в 10:05

Момчилград с нова наредба за единен облик на градската среда

Общинският съвет в Момчилград прие Наредба за специфични изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли. В нея се регламентира облика на пространствата в централната част и кварталите на Момчилград. Въвеждат се архитектурни, технически и художествени стандарти за обществените пространства, като улици, тротоари,..

публикувано на 04.02.23 в 09:25