Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Общинският съвет на Ардино проведе ноемврийска сесия

Снимка: Радио Кърджали

Общинският съвет в Ардино одобри компенсирани промени между отделните обекти от поименния списък в Програмата за капиталови разходи за 2022 година. Решението беше взето на ноемврийската сесия. 
Сред другите одобрени точки са още предложенията общината да кандидатства по Програма Развитие на човешките ресурси с проекти за предоставяне на качествени социални услуги на населението, както и свързани с бъдещето на децата
Общински съвет - Ардино прие и Програма за развитие на читалищната дейност в община Ардино през 2023 г. Одобрен беше и Анализ на потребностите от подкрепа за личностно развитие на децата и учениците от община Ардино.

Вижте още

Блокираха опити за пренасяне на недекларирана валута

Само за два дни са образувани две бързи производства  за опит да бъде пренесена недекларирана валута с обща левова равностойност 676 227 лева при две проверки на товарен автомобил и автобус на "Капитан Андреево". При един от случаите – на 30.01.2023 г. на Митнически пункт Капитан Андреево пристига влекач с прикачено полуремарке с турска регистрация,..

публикувано на 31.01.23 в 13:50

15-годишна е била блъсната от лек автомобил в Кърджали

15-годишна била блъсната от лек автомобил „Сеат“, управляван от 61-годишен водач. Произшествието станало около 18  часа вчера в Кърджали. Пешеходката пресичала правилно пътното платно и била ударена от завиващия лек автомобил. Пострадалата била прегледана в Спешното приемно отделение на болницата в Кърджали и освободена за домашно лечение. Тестът за..

публикувано на 31.01.23 в 13:46

Провериха 19 автомобила, установиха 10 нарушения

Специализирана операция за контрол на физически и юридически лица, извършващи таксиметрови превози на пътници и багажи с оглед установяване на нерегламентирана дейност и противодействие на контрабандата е проведена за времето от 23 януари до 28 януари на територията на ОДМВР-Кърджали с участие на служители от сектор „Противодействие на икономическата..

публикувано на 31.01.23 в 13:44

Проверяват случай на мъртво новородено дете

Досъдебно производство за мъртво новородено е образувано в РУ-Ардино. Трагичният инцидент е станал в село Рибарци на 29 януари около 21,30 часа. По първоначални данни 38-годишна жена родила в дома си, а при пристигането на медици бебето не давало признаци на живот. Тялото на новороденото е транспортирано в Отделението по съдебна медицина за..

публикувано на 31.01.23 в 13:42

Задържаха 35-годишен, нарушил заповед за защита от насилие

За нарушена заповед за защита от домашно насилие 35-годишен е задържан в РУ-Кърджали. Около 17,15 часа вчера на улица в Кърджали той нападнал словесно и избутал бившата си съпруга, в полза на която има издадена съдебна заповед за защита. Съгласно решение на Районния съд на мъжа е било забранено да приближава на разстояние по-малко от 50 метра..

публикувано на 31.01.23 в 13:40

Нов общински съветник влиза в местния парламент в Момчилград

Ерджан Еюб положи клетва като общински съветник по време на първото за 2023 година заседание на Общински съвет - Момчилград. Новият съветник е от ДПС и заема мястото на починалия след кратко боледуване Иляз Ибрахим. В началото на заседанието паметта му беше почетена от общинските съветници с едноминутно мълчание. Ерджан Еюб е финансист и в момента е..

публикувано на 31.01.23 в 13:37
Хасан Азис

Хасан Азис: Кърджали има нужда от ремонт на старата спортна зала и от нова зала

Кметът на Кърджали Хасан Азис предлага на министерството на спорта да бъде ремонтирана съществуващата спортна зала и също да бъде дофинансирано строителството на нова зала, тъй като отпуснатите средства – близо 4 млн. лева, са недостатъчни. Кърджали има нужда и от ремонт на съществуващата и от нова спортна зала, каза още кметът пред Радио Кърджали...

публикувано на 31.01.23 в 13:24