Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Японци снимат филм за Перперикон

Снимка: БНР - Кърджали


5-членен екип на телевизия TBS с двайсетмилионна аудитория е бил на скалния град, като снимките са се съсредоточили в храма на Дионис и шарапаните. 
Темите, които са ги привлекли, са траките и свещеното вино. Екипът е бил и в Долината на царете, където консултант е била съпругата на покойния археолог Георги Китов. Японците ще снимат и кукерските игри Сурва, както и правенето на вино в Мелник. 
Филмът е около 50 минути. Това е четвърти японски филм за Перперикон.

Вижте още

В Дом на културата откриха 16-ото издание на Европейския Екологичен фестивал "Зелена вълна 21-ви век"

С прожекции на кратки документални филми и видеа на екологична тематика и за защита на населението от бедствия и катастрофи започна днес 16-то издание на Европейския Екологичен фестивал "Зелена вълна 21-ви век".  Той се провежда в Дома на културата. Официалното откриване се състоя в 10.00 часа. Програмата днес включва прожекции на филми на..

публикувано на 28.09.23 в 11:05

"Пантеон на Българското Възраждане" разказва за знайни и незнайни герои

По повод 22 септември – Деня на независимостта, във Военния клуб в Кърджали беше представена изложбата „Пантеон на Българското Възраждане“. В нея са изложени снимки и документи за познати и не толкова познати дейци на Възраждането от всички сфери на духовния, просветния и революционния живот. Експонатите са част от личната колекция на Александър..

публикувано на 21.09.23 в 15:58
Кметът на с. Момчиловци Сийка Суркова и Ненчо Илчев прерязват лентата на откриването на Музея на магията

Ненчо Илчев: Аз съм щастлив човек. Благодаря на Господ за сбъднатата мечта

„Олекна ми. Свърших една работа, която много години исках да стан. Аз съм един щастлив човек“. Така определи актьорът и илюзионист Ненчо Илчев откриването на Музея на магията  в родното му село Момчиловци. Това беше мечта на артиста от дълги години, за която набираше дарения и която е представял в ефира на Радио Кърджали. Музеят беше..

публикувано на 05.09.23 в 21:44
Изложба в читалището в кв. Райково в Смолян представя Човека Стефан Данаилов

Иван Стоименов: Да бъдем като Ламбо – отдаден човеколюбец

Опитах се да направя една изложба, в която да покажа Човека Стефан Данаилов. Всички го познаваме като актьор и го обичаме, като политик, но малцина са тези, които са успели да се докоснат до него като човек. Така описва мотивите си авторът Иван Стоименов за създаването на фотоизложбата „Ако си дал“, с главен герой Стефан Данаилов – Ламбо или..

публикувано на 01.09.23 в 23:08

Откриват шестият фестивал на киселото мляко в Момчиловци

Шестият международен фестивал на киселото мляко започва днес от 17 часа в смолянското село Момчиловци . Това каза в ефира на Радио Кърджали кметът на селото Сийка Суркова .  Фестивалът беше прекъснат за три години заради пандемията от коронавирус. В откриването на събитието са предвидени няколко акцента, допълни още Сийка Суркова...

публикувано на 01.09.23 в 13:17

В Хасково започва националeн пленер по живопис „Цветовете на града”

„Цветовете на града“ е темата, която тази година предизвиква творческия талант на художници от цялата страна. Те участват в Националния пленер по живопис „Цветовете на града”. Той се организира от Община Хасково, в партньорство със Сдружение „Дружество на Хасковските художници“ /ДХХ/ и Художествена галерия Хасково. Пленерът е традиционен и е част от..

публикувано на 30.08.23 в 09:59

Нели Шекерлетова: Четенето ни прави по-добри

Нели Шекерлетова: Четенето ни прави по-добри Четенето на книги прави хората по-добри. В това е категорична дългогодишната библиотекарка в регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров“ в Кърджали Нели Шекерлетова. Тя е на 78 години, а зад гърба си има професионален опит от 33 години. Влиза в храма на книгите по стечение на обстоятелствата в..

публикувано на 09.08.23 в 16:12