Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Японци снимат филм за Перперикон

Снимка: БНР - Кърджали


5-членен екип на телевизия TBS с двайсетмилионна аудитория е бил на скалния град, като снимките са се съсредоточили в храма на Дионис и шарапаните. 
Темите, които са ги привлекли, са траките и свещеното вино. Екипът е бил и в Долината на царете, където консултант е била съпругата на покойния археолог Георги Китов. Японците ще снимат и кукерските игри Сурва, както и правенето на вино в Мелник. 
Филмът е около 50 минути. Това е четвърти японски филм за Перперикон.

Вижте още

Галерия "Форум" в Хасково представя за първи път Emilio Il Turco - Емил Ангелов

Галерия „Форум“ в Хасково откри изложба с 34 платна акварел и масло. Автор на творбите е Емил Ангелов с артистичното име Emilio Il Turco.  Изложбата на художника е първата в родния му град Хасково. Основната тематика в картините му е жената като вечният идол, и конете, които са му страст, каза той. Това е и неговото вдъхновение. "Не мога да кажа, че..

публикувано на 25.01.23 в 13:18

11 мемориала в памет на жертвите на Холокоста показват в изложба в Арт галерия „Кръг”

В навечерието сме на 27 януари, когато се навършват 78 години от освобождаването на  оцелелите в най-големия нацистки концентрационен лагер „Аушвиц-Биркенау“/27.01.1945/, където са убити над 1,1 млн. души. Холокостът е геноцид над приблизително 6 млн. европейски евреи по времето на Втората световна война, като елемент от програма за целенасочено..

публикувано на 23.01.23 в 15:33
Фотоконкурс на община Хасково-

Наградиха победителите във фотоконкурса "Хасково - коледна приказка" ГАЛЕРИЯ

Носителят на голямата награда на журито във фотоконкурса „Хасково-светла коледна приказка“ е Николай Попниколаев за „Коледни портрети“, а наградата на Кмета на Община Хасково спечели Кирил Пенев за панорамна снимка на Хасково. Това съобщиха за Радио Кърджали от пресслужбата на кметството в Хасково. Наградите на фаворитите във фотоконкурса..

публикувано на 11.01.23 в 13:29

Безплатно кино за жителите на Смолян

"Януари е месец на филмите на оператора Рали Ралчев, един от емблематичните български оператори. Ще представим три негови филма :“Маймуни през зимата” , “Парчета любов” и “Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син ” . А още по- специалното е, че самият той ще гостува в Смолян, и ще проведе киноклас", каза Евгения Танева, мениджър на..

публикувано на 10.01.23 в 15:26

В Хасково ще се проведе 51 Национален конкурс за дебютна литература

На 26, 27 и 28 април 2023 година Община Хасково ще проведе 51-и Национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет”. За участие в конкурса се приемат  първи книги, филмови сценарии и пиеси на автори до 40-годишна възраст  в следните жанрове: п роза  (разкази, повести, романи) –  издадена книга; л итературна критика и литературна история..

публикувано на 05.01.23 в 16:46

Представят "Бяла Коледа" в Дома на Културата в Кърджали

Дома на културата кани кърджалийци на традиционния си коледен концерт.  Тази година заглавието е „Бяла Коледа“.  Концертът ще се състои в голямата зала на Дома на културата на 22 декември, четвъртък, от 18:30 ч. 

публикувано на 18.12.22 в 10:37

Общоградски коледен празник "Весела коледна въртележка" подготвят в ОДК

Общоградски коледен празник "Весела коледна въртележка" подготвят съставите на Общински детски комплекс Кърджали. Подробности обобщи директорът на ОДК Златка Пеньова: Следващата седмица, по традиция, децата и младежите от Детски младежки парламент ще посетят Дневен център „Надежда“, където ще поздравят децата от Центъра със скромни коледни подаръци..

публикувано на 09.12.22 в 14:30