Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Асоциация "Обединени български животновъди" не е поканена на важна за сектора среща

Снимка: БГНЕС


17 браншови организации на производителите в селското стопанство се събират днес следобед на среща в Арбанаси, за да обсъдят създаването на Аграрна камара. Целта е да се обединеният производители, преработватели и държавата за съвместна работа и създаване на общи политики.

Дискусиите за създаване на Аграрна камара, която да скъси връзката между отраслите в селското стопанство и държавата и да регулира политиките и процесите в сектора, започнаха в края на миналата година.

Това уж обединение обаче внесе разделение. Бойко Синапов, председател на Сдружение "Обединени български животновъди" заяви, че те не са поканени на срещата. Той обясни, че преди това всички са се споразумяли за среща в средата на февруари. Нека да чуем неговия коментар, както за това, че не са поканени, така и за смисъла на една такава Аграрна Камара. 

Учудващо е за нас, аз като председател на Асоциация Обединени български животновъди - най-голямата браншова организация в сектор "Животновъдство", която представлява България в Европейската федерация по животновъдни науки, чуваме за тази среща от Вас. Учудващо, че нямаме покана. Не мога да коментирам тази среща, но да, имаше първа среща. Инициативата беше да се съберем февруари и да се коментира. За нас, като представители на сектор "Животновъдство", наистина земеделската камара е важно нещо, което трябва да се случи. Така че предстои. Не се чувстваме обидени, защото не виждам какво може да се случи без наше представителство. Не знам защо по този начин се правят тези срещи". 


Вижте още

Националният събор „Китна Тракия пее и танцува“ ще се проведе в три дни

Националният събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“ е фолклорната емблема на град Хасково. През своята десетилетна история съборът се доказа като вдъхновител на самодейните таланти и възможност за изява на творци, които съхраняват и ценят автентичното народно творчество. 57-то издание на Националния събор на народното творчество..

публикувано на 01.04.23 в 15:30

До 15 април е регистрацията за участие в Международния детски етнофестивал в Минерални бани

Продължава регистрацията за участие в 20-я юбилеен международен детски етнофестивал ”Децата на Балканите – с духовност в Европа“, който ще се проведе на 31 май и 1 юнив село Минерални бани. Организатори на проявата са КНСБ и Благотворителен фонд “Проф. Д-р Желязко Христов“, а община Минерални бани е съорганизатор. Регистрацията на участниците става..

публикувано на 01.04.23 в 14:40
Сабина Сюлюкчиева, главен секретар на Областна администрация Кърджали

Ученици се състезават за представяне на Родопите

Младите творци от Кърджали, Хасково и Смолян са поканени да представят забележителностите на родните си места чрез талантите си.  Това може да стане в обявения конкурс за ученици на тема: “Забележителностите на област Кърджали, област Смолян и област Хасково“, обявен от Областна администрация Кърджали. „Конкурсът е част от дейности по Проект..

публикувано на 24.03.23 в 22:53

Ансамбъл "Изворче" - Крумовград изправи на крака родната публика

Фолклорен ансамбъл за автентичен фолклор “Изворче” при НЧ “Христо Ботев - 1914” Крумовград отбеляза с концерт 30-годише юбилей. Залата в Обединен детски комплекс се оказа тясна, за да побере всички гости за празника. Имаше много емоции и вълнения. На влизане в залата юбилярите подаряваха на всеки гост магнитче с юбилейната годишнина и курабийка..

публикувано на 25.03.23 в 08:25

Романът "Съдба " - древногръцка трагедия, от която струи и много светлина

Наскоро п исателят, роден в смолянското село Гълъбово Светозар Казанджиев представи мащабния си роман "Съдба", в който описва съдбините на цял един род и на планината. Разказът прилича повече на антична трагедия, но в него прозира и много любов, човешко достойнство и светлина. Романът „Съдба“ на родопския писател описва  съдбовна..

публикувано на 23.03.23 в 16:12

Д-р Дуньо Дунев: Електронна рецепта по телефона? Кому е нужно?

Електронната бяла рецепта вече може да се издава и през мобилен телефон, стига съответният лекар да е инсталирал новото приложение, разработено от „Информационно обслужване“ . То беше п редставено от ръководствата на здравното министерство и Министерството на електронното управление. Идеята е даден лекар да може да изписва е лектронна..

публикувано на 23.03.23 в 13:55

Д-р Гергин Габровски: Пациентите да не мислят, че могат да им изпишат рецепта по телефон

Според д-р Гергин Габровски, личен лекар в Кирковско , не се разбира правилно възможността да се изписва бяла електронна рецепта през телефон или таблет. Изписването й се отнася по-скоро до комуникацията между аптеката и личния лекар. Не бива пациентите да си мислят, че могат да изискат рецепта по телефона . Д-р Габровски отбелязва..

публикувано на 23.03.23 в 12:34