Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова



Здравейте, в този хубав, макар и лееко намусен ден от мен, Радка Петкова и развлекателното предаване "Вкусен следобед". Пригответе се за два часа хубава музика и преживявания с любимия епизод в лежерната неделя. Какво ни очаква в тези два часа?

Българските дупки по пътищата са голяма работа – хем приличат на лунни пейзажи, хем на път, по който са минали колесниците на някой български цар, хем на чудновати ниши ама по земята, но по скалите. Няколко такива ококорени кратери по пътя Кукуряк-Токачка, обследва Иво Георгиев, докато философски шета в района. Ще чуем неговите размисли по темата.

Следва разказ за създаването на най-прочутото дървено човече Пинокио  и неговия баща Карло Колоди, а след това и кулинарната ни изненада. 

Във втората част предстои да научим защо шиповете могат и да не ни мъчат, и има ли отърване от тях, от специалиста по хранене, йога и фитнес Емил Златев. А след това Мартина Дякова разговаря с художника анималист от Хасково Емил Ангелов с артистичния псевдоним Емилио Ил Турко.






Галерия