Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ясен е съставът на РИК-Кърджали


Областният управител на Кърджали Даниел Делчев ще изпрати в Централната избирателна комисия предложение за състав на РИК-Кърджали, както следва:

Председател:

1. Павел Богомилов Гатев –Коалиция „Продължаваме промяната“

Заместник-председатели:

1. Петър Иванов Захариев –Коалиция ГЕРБ-СДС

2. Величка Димитрова Георгиева –Коалиция „БСП за България“

Секретар:

1. Беркант Метин Барзат –ПП „ДПС“

Членове:

1. Димитър Киров Димитров –Коалиция ГЕРБ-СДС

2. Емилия Белева Владева-Бонева –Коалиция ГЕРБ-СДС

3. Иван Добрев Илиев –Коалиция ГЕРБ-СДС

4. Иван Пламенов Робов –Коалиция „Продължаваме промяната“

5. Мариана Янева Димова –Коалиция „Продължаваме промяната“

6. Неджатин Мехмед Салим – ПП „ДПС“

7. Красимир Асенов Бънчев –ПП „Възраждане“

8. Леман Лютви Мехмедали –Коалиция „Демократична България – Обединение“

9. Ставрин Георгиев Ставрев –Коалиция „Български възход“


По публикацията работи: Гинка Динчева

Галерия

Вижте още
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев (в средата), Камелия Нейкова - председател на ЦИК и главният секретар на МВР Петър Тодоров на брифинг в София, 31 март 2023 г.

МВР и ЦИК договориха как ще се действа при бомбени заплахи в изборния ден

Вицепремиерът и МВР министър Иван Демерджиев заяви, че бомбените заплахи от началото на тази седмица са хибридни атаки, няма реална опасност и хората трябва да бъдат спокойни. Той обяви това след среща с членовете на ЦИК. Хора ще бъдат извеждани от изборни помещения само при реална заплаха. Извън сградите където ще има секции ще се правят проверки на..

публикувано на 31.03.23 в 15:50
Снимката е илюстративна

Пожароопасният сезон в горските територии е изместен с близо месец по-рано

Независимо от падналите на територията на област Кърджали валежи от дъжд през последната седмица, прогнозите са за повишаване на температурите и последващо засушаване. От началото на година на територията на областта са възникнали 108 пожара, като 38 от тях са на открито. В отрасли горско и селско стопанство са станали 21 пожара, като при 5 от тях..

публикувано на 31.03.23 в 12:03

Шукри Исмаил: Туристи изхвърлят кучетата си в селото

Хората в село Широко поле, община Кърджали се оплакват от десетките бездомни кучета. Те са изоставени от туристи, посещаващи природните забележителности в района. Това каза кметът на селото Шукри Исмаил и допълни, че тази тенденция продължава от няколко години. "Относно безстопанствените, бездомните кучета имаме проблем. Тези, извън селото,..

публикувано на 31.03.23 в 10:48

Турция е най-предпочитан бизнес партньор според БТПП

Актуално проучване на Българската търговско-промишлена палата показва, че Германия отстъпва досегашното първо място като най-предпочитан бизнес партньор за родните компании. Лидерската позиция в момента заема южната ни съседка Турция. Разликата между двете страни обаче е едва 1%. Челната шестица на предпочитаните партньори от българския бизнес се..

публикувано на 26.03.23 в 13:19
Търсят се смели млади предприемачи и от област Кърджали

Фондът на фондовете и алма-матер с нов конкурс за младежки стартъпи

Фондът на фондовете и Софийският университет „Св. Климент Охридски" стартираха второто издание на националния конкурс „Най-добър младежки стартъп в България”. Това съобщи за Радио Кърджали доц. Тодор Ялъмов, зам.-декан „Научноизследователска дейност, иновации и проекти“ в Стопански факултет на Софийския университет. Конкурсът е отворен..

публикувано на 24.03.23 в 22:01

Провеждат информационна кампания за кърджалийските фермери

Български фермерски съюз провежда Национална информационна кампания в помощ на заетите в сектора. Това каза председателят Георги Стоянов за Радио Кърджали. Събитието ще се проведе днес в Кърджали и е първото такова за областта. Кампанията е оформена така, че да отговори на питания от страна на фермерите. Експерти от Министерството на земеделието ще..

публикувано на 22.03.23 в 10:30

Българка: Вярвам, че Георги ще продължи добрите дела на баща си отец Александър Чакърък

Вярвам, че синът на отец Александър Чакърък Георги, както и цялото му семейство ще продължат делото му – да бъде мост между българския и турския народи, а също да съхранява традициите на предците си. Това каза Розалина Гьобеклиева от Хасково в ефира на предаването „На чаршията, в чата“ на Радио Кърджали. Семейството на Гьобеклиева има..

обновено на 19.03.23 в 18:48