Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Цените на храните на едро у нас са се повиши тази седмица с 0,3 на сто

Снимка: архив

Индексът на тържищните цени, който отразява цените на хранителните стоки на едро в България, се повиши тази седмица с 0,3 на сто до 2,338 пункта. От началото на годината нивото на индекса се вдига с 0,95 на сто.

Поевтиняват доматите, но поскъпват краставиците, червените чушки, морковите, зелето, ябълките, лимоните, портокалите и мандарините. Бананите се продават по 3,20 лева за килограм.

Олиото се продава по 4,19 лева за литър. Яйцата поевтиняват с 1 стотинка и се продават по 0,38 лева за брой на едро в края на седмицата.


По публикацията работи: Гинка Динчева
Вижте още

Парламентарните избори са важни за турците с български паспорти в южната ни съседка

Парламентарните избори утре са важни за турците с български паспорти в южната ни съседка. Там бяха разкрити и най-много изборни секции зад граница - 162. Сънародниците ни в Турция искат икономическа стабилност в България, както и да се състави редовно правителство. “Искам да стане така, че в България да се разберат тези партии помежду си, да не се..

публикувано на 01.04.23 в 09:53
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев (в средата), Камелия Нейкова - председател на ЦИК и главният секретар на МВР Петър Тодоров на брифинг в София, 31 март 2023 г.

МВР и ЦИК договориха как ще се действа при бомбени заплахи в изборния ден

Вицепремиерът и МВР министър Иван Демерджиев заяви, че бомбените заплахи от началото на тази седмица са хибридни атаки, няма реална опасност и хората трябва да бъдат спокойни. Той обяви това след среща с членовете на ЦИК. Хора ще бъдат извеждани от изборни помещения само при реална заплаха. Извън сградите където ще има секции ще се правят проверки на..

публикувано на 31.03.23 в 15:50
Снимката е илюстративна

Пожароопасният сезон в горските територии е изместен с близо месец по-рано

Независимо от падналите на територията на област Кърджали валежи от дъжд през последната седмица, прогнозите са за повишаване на температурите и последващо засушаване. От началото на година на територията на областта са възникнали 108 пожара, като 38 от тях са на открито. В отрасли горско и селско стопанство са станали 21 пожара, като при 5 от тях..

публикувано на 31.03.23 в 12:03

Шукри Исмаил: Туристи изхвърлят кучетата си в селото

Хората в село Широко поле, община Кърджали се оплакват от десетките бездомни кучета. Те са изоставени от туристи, посещаващи природните забележителности в района. Това каза кметът на селото Шукри Исмаил и допълни, че тази тенденция продължава от няколко години. "Относно безстопанствените, бездомните кучета имаме проблем. Тези, извън селото,..

публикувано на 31.03.23 в 10:48

Турция е най-предпочитан бизнес партньор според БТПП

Актуално проучване на Българската търговско-промишлена палата показва, че Германия отстъпва досегашното първо място като най-предпочитан бизнес партньор за родните компании. Лидерската позиция в момента заема южната ни съседка Турция. Разликата между двете страни обаче е едва 1%. Челната шестица на предпочитаните партньори от българския бизнес се..

публикувано на 26.03.23 в 13:19
Търсят се смели млади предприемачи и от област Кърджали

Фондът на фондовете и алма-матер с нов конкурс за младежки стартъпи

Фондът на фондовете и Софийският университет „Св. Климент Охридски" стартираха второто издание на националния конкурс „Най-добър младежки стартъп в България”. Това съобщи за Радио Кърджали доц. Тодор Ялъмов, зам.-декан „Научноизследователска дейност, иновации и проекти“ в Стопански факултет на Софийския университет. Конкурсът е отворен..

публикувано на 24.03.23 в 22:01

Провеждат информационна кампания за кърджалийските фермери

Български фермерски съюз провежда Национална информационна кампания в помощ на заетите в сектора. Това каза председателят Георги Стоянов за Радио Кърджали. Събитието ще се проведе днес в Кърджали и е първото такова за областта. Кампанията е оформена така, че да отговори на питания от страна на фермерите. Експерти от Министерството на земеделието ще..

публикувано на 22.03.23 в 10:30