Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Регионалната библиотека в Смолян организира конкурс на тема "Писмо до мама"

Регионална библиотека "Николай Вранчев"
Снимка: Божидар Чолаков БНР Кърджали

Регионалната библиотека "Николай Вранчев" в Смолян организира областен ученически конкурс за най-оригинално писмо на тема "Писмо до мама".

Целта на конкурса е да се изрази любовта към майката и да се покаже нейната неоценима роля в отглеждането на децата и съхраняване на семейството. Конкурсът ще се проведе в три възрастови групи - от 1-ви до 4-ти клас, от 5-ти до 7-ми и от 8-ми до 12-ти клас.

Писмото трябва да бъде написано четливо и на ръка в обем до две страници, формат А4, като всеки има право да участва с една конкурсна работа. Освен с текст, участниците могат да оформят писмата си с рисунки, стихове и снимки.

Писмата трябва да бъдат подписани с трите имена на участника, училище, клас, възраст и телефон за връзка. Според критериите за оценяване трябва да има съответствие с посочената тема, творчески подход, оригиналност, грамотност.

Крайният срок за изпращане на материалите е 1 март, на адрес на библиотеката в отдел "Читалня". Компетентно жури ще определи победителите в трите категории, а обявяването на резултатите от конкурса и награждаването на отличените ще бъде на 8 март 2023 година.


Вижте още

Важно за гласуващите в чужбина! Ето адресите на секциите за вота

Министерството на външните работи (МВнР) публикува  адресите на избирателните секции, както и избирателните списъци за гласуване  извън страната за парламентарните избори на 2 април 2023 г. на сайта си.  Списъците и адресите на секциите се намират в секция "Избори за Народно събрание на 2 април 2023 г.". От Външно съобщават още, че избирателните..

публикувано на 23.03.23 в 09:14

Животновъди и пчелари могат да искат обезщетения за природни бедствия

От днес до 31 март животновъдите и пчеларите могат да подават заявления за обезщетения за загинали при природни бедствия животни. Утвърденият размер на държавната помощ е 80 хиляди лева, съобщават от Държавен фонд "Земеделие". Подпомагането е за земеделски стопани, които имат протоколи за установени загинали животни и пчелни семейства при наводнения,..

публикувано на 23.03.23 в 07:55
Хасково

Минко Ангелов вече не е областен управител на Хасково

Министерският съвет освободи Минко Ангелов от поста областен управител на област Хасково. За временно изпълняващ длъжността е назначен заместник областният управител Мартин Узунов. Правителственото решение е във връзка с преместване на друга работа на Минко Ангелов, но без да се посочва в съобщението. Преди няколко дни вътрешният..

публикувано на 22.03.23 в 16:01

Жена пострада в Кърджали при инцидент с изтичане на газ

Сигнал за инцидент с газова бутилка на тераса в жилище в Кърджали е подаден тази сутрин в 9:50 часа. Незабавно на място е изпратен екип на пожарната служба. От неизправен редуцир-вентил на газова бутилка възникнал теч. В резултат на обгазяването на тераса и съседно помещение последвало възпламеняване. Изкъртена била дограмата на прозореца в..

публикувано на 22.03.23 в 14:58

НАП и Агенция "Митници" отчитат рекордни приходи

Директорите на НАП Борис Михайлов и на агенция "Митници" Павел Герински отчитат рекордни приходи. "Към 17 март тази година спрямо 17 март миналата година имаме 752 милиона... рекордно постигнати резултати в общата приходна част. Т.е. осигуряваме парите за пенсии, за здравеопазване, всичко се осигурява. Това се дължи преди всичко на..

публикувано на 22.03.23 в 14:56

Минималната заплата може да достигне 1003 лв., сочат изчисления на КНСБ

Минималната работна заплата може да достигне 1003 лева догодина вместо сегашните 780 лева, сочат изчисленията на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ. Те са правени на базата на приетия от парламента автоматичен механизъм за определянето на минималната заплата като 50 процента от средната за последните 12 месеца...

публикувано на 22.03.23 в 14:49

Наистина ли проектът за воден цикъл в Смолян е довел до поскъпването на водата?

"Не трябва да се сърдим на Европейския съюз. Напротив, трябва Смолян да бъде благодарен за това, което се случва с всички плюсове и минуси в процеса на строителство, които сме ги коментирали - забавяне на асфалтиране и други неща, но в крайна сметка ние ще получим една много подобрена и разширена инфраструктура, която иначе не биха могли..

публикувано на 22.03.23 в 10:54