Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Близо 6 млн. лева ще бъдат вложени в уличната мрежа в Община Кърджали през настоящата година

Снимка: Мехмед Реджеб

Близо 6 милиона лева е сумата, която Община Кърджали планира да бъде вложена в ремонтни дейности по общинската пътна мрежа до края на годината. Това каза пред БТА кметът д-р инж. Хасан Азис.

По думите му около 1 милион е сумата, заделена за изкърпване на дупки по улиците след зимния сезон. Дейностите започват от централна градска част и най-големия квартал в града – "Възрожденци". Останалите близо 5 милиона лева ще са за основен ремонт на улици и тротоари в рамките на общината, които трябва да се случат до края на годината.

Кметът обясни, че става въпрос за общо 13 улици, като в зависимост от необходимостта броят им може да бъде увеличен в рамките на предвидените 5 милиона. Той уточни, че част от средствата за ремонт на общинската пътна инфраструктура са от миналата календарна година. Причината да не бъдат разходвани тогава са извършваните изкопни дейности по уличната мрежа по проекта на ВиК дружеството в Кърджали "Воден цикъл 2". 

По отношение на една от най-натоварените пътни артерии в града - бул. "Беломорски", през който преминава пътникопотокът за и от ГКПП "Маказа", кметът коментира, че булевардът е част от републиканската пътна мрежа и е ангажимент на държавата. За това той е провел среща със служебния министър на регионалното развитие Иван Шишков, от когото е поискал осигуряване на финансиране и извършване на ремонт на бул. "Беломорски" от АПИ. 


Вижте още

Земетресение от почти 5 по Рихтер разтърси Кърджали и Хасково в 15.26 ч.

Земетресение от почти 5 по Рихтер разтърси Кърджали и Хасково в 15.26 ч. Според БАН, трусът с магнитуд 4.8 по Рихтер е бил на около 60 килиметра северозападно от Кърджали, на 17 км от Асеновгрд с дълбочина 5 км. Според Емропейският център по сеизмология трусът е с мощност от 4,6 по Рихтер. Трусът беше усетен в Кърджали, Кирково,..

публикувано на 07.06.23 в 16:08

Разследват насилствената смърт на куче в Бенковски

Досъдебно производство за причинена смърт на гръбначно животно е образувано от полицията в Кирково.  Разследването е започнато след подаден сигнал, че на улица в село Бенковски има мъртво куче.  Дежурна оперативна група е извършила оглед на мястото на произшествието.  Издирва се извършителят на престъплението.  Разследването е по чл.325б,..

публикувано на 07.06.23 в 14:47

Санкции за 7000 лева наложи екоинспекцията в Хасково

Санкции за нарушения на екологичното законодателство на стойност 7000 лева наложи за месец май Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково, съобщи БТА. Инспекцията контролира областите Хасково и Кърджали. Сред глобените обекти са млекопреработвателно предприятие в община Джебел, обогатителна фабрика в Кърджали, оранжерии за..

публикувано на 07.06.23 в 12:59

Младите таланти към Дома на Културата представят грандиозно музикално събитие на 13 юни

На 13 юни в голямата зала на Дом на културата Кърджали имате възможност да се насладите на изпълненията на младите таланти от Школата по изкуствата с Ръководители Христина Мачикян и Дарена Чавдарова. Децата ще представят за кърджалийската публика невероятни и интересни изпълнения.  Азра Исмаил, Нилда Бекир и Емир Хайрула от класа на Христина..

публикувано на 07.06.23 в 12:26

Има търсене, но все още не се купуват масово животни за Курбан Байряма

Не се очаква поскъпване на месото за свещенния за мюсюлманите празник Курбан Байрям.  По традиция на празничната трапеза се сервира шилешко или телешко месо.  Каква е цената в момента, попитахме в малка месарница на Пазара в Кърджали. Тя притежава сертификат “Халал” от Главно мюфтийство, който гарантира, че там не се коли свинско месо. "Шилешкото..

публикувано на 07.06.23 в 11:36

От днес започва изплащането на пенсиите

Изплащането на пенсиите през този месец чрез пощенските станции ще бъде по стандартния график – от 7-и до 20-ти юни, съобщиха от Националния осигурителен институт. Преводите на юнските пенсии по сметките на хората, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени в сряда, 7-и юни. От Националния осигурителен институт също така информират, че..

публикувано на 07.06.23 в 10:35
Веселин Недев ще бъде депутат от Хасково, след като Асен Василев вече е министър

Елиминиран с преференции бизнесмен става депутат на мястото на Асен Василев

Хасковският бизнесмен Веселин Недев ще заеме мястото на Асен Василев в Народното събрание, след като последния стана министър на финансите и не може да бъде повече депутат. Недев беше на второ място в листата на коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България", която спечели два мандата в 29-и МИР Хасково. Това обаче не беше достатъчно той да..

публикувано на 07.06.23 в 08:25