Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Момчилград е домакин на националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“

Снимка: Община Момчилград

Момчилград е домакин на второто издание на националната програма на Министерство на образованието и науката „Заедно в изкуствата и спорта“. Събитието се провежда със съвместното партньорство на  СУ "Никола Йонков Вапцаров" и Община Момчилград.

Националната програма на МОН обхваща ученици от I до XII клас от държавни, общински и частни училища на територията на цялата страна.

За област Кърджали модулът е "Изкуства". Творческите дейности, които се реализират по програмата са с цел да допринесат за стимулиране талантите на учениците, за повишаване на тяхната мотивация, за развиване на личното творчество, на танцовото, музикалното и театралното изкуство в училище.


Вижте още

Земетресение от почти 5 по Рихтер разтърси Кърджали и Хасково в 15.26 ч.

Земетресение от почти 5 по Рихтер разтърси Кърджали и Хасково в 15.26 ч. Според БАН, трусът с магнитуд 4.8 по Рихтер е бил на около 60 килиметра северозападно от Кърджали, на 17 км от Асеновгрд с дълбочина 5 км. Според Емропейският център по сеизмология трусът е с мощност от 4,6 по Рихтер. Трусът беше усетен в Кърджали, Кирково,..

публикувано на 07.06.23 в 16:08

Разследват насилствената смърт на куче в Бенковски

Досъдебно производство за причинена смърт на гръбначно животно е образувано от полицията в Кирково.  Разследването е започнато след подаден сигнал, че на улица в село Бенковски има мъртво куче.  Дежурна оперативна група е извършила оглед на мястото на произшествието.  Издирва се извършителят на престъплението.  Разследването е по чл.325б,..

публикувано на 07.06.23 в 14:47

Санкции за 7000 лева наложи екоинспекцията в Хасково

Санкции за нарушения на екологичното законодателство на стойност 7000 лева наложи за месец май Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково, съобщи БТА. Инспекцията контролира областите Хасково и Кърджали. Сред глобените обекти са млекопреработвателно предприятие в община Джебел, обогатителна фабрика в Кърджали, оранжерии за..

публикувано на 07.06.23 в 12:59

Младите таланти към Дома на Културата представят грандиозно музикално събитие на 13 юни

На 13 юни в голямата зала на Дом на културата Кърджали имате възможност да се насладите на изпълненията на младите таланти от Школата по изкуствата с Ръководители Христина Мачикян и Дарена Чавдарова. Децата ще представят за кърджалийската публика невероятни и интересни изпълнения.  Азра Исмаил, Нилда Бекир и Емир Хайрула от класа на Христина..

публикувано на 07.06.23 в 12:26

Има търсене, но все още не се купуват масово животни за Курбан Байряма

Не се очаква поскъпване на месото за свещенния за мюсюлманите празник Курбан Байрям.  По традиция на празничната трапеза се сервира шилешко или телешко месо.  Каква е цената в момента, попитахме в малка месарница на Пазара в Кърджали. Тя притежава сертификат “Халал” от Главно мюфтийство, който гарантира, че там не се коли свинско месо. "Шилешкото..

публикувано на 07.06.23 в 11:36

От днес започва изплащането на пенсиите

Изплащането на пенсиите през този месец чрез пощенските станции ще бъде по стандартния график – от 7-и до 20-ти юни, съобщиха от Националния осигурителен институт. Преводите на юнските пенсии по сметките на хората, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени в сряда, 7-и юни. От Националния осигурителен институт също така информират, че..

публикувано на 07.06.23 в 10:35
Веселин Недев ще бъде депутат от Хасково, след като Асен Василев вече е министър

Елиминиран с преференции бизнесмен става депутат на мястото на Асен Василев

Хасковският бизнесмен Веселин Недев ще заеме мястото на Асен Василев в Народното събрание, след като последния стана министър на финансите и не може да бъде повече депутат. Недев беше на второ място в листата на коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България", която спечели два мандата в 29-и МИР Хасково. Това обаче не беше достатъчно той да..

публикувано на 07.06.23 в 08:25