Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Животновъди готвят протести заради вносните агнета от Румъния и Македония

Снимка: БГНЕС

Животновъди се присъединиха днес към протеста на зърнопроизводителите, но имат и свои искания и също подготвят протестни действия в бранша. Недоволството и напрежението в сектора е голямо, коментар на председателя на Сдружение „Обединени български животновъди“ Бойко Синапов: 

"Най-важната причина за нашето недоволство, специално за овцевъдството е, че пазара в момента е “залят” с вносни агнета за Великден. Потребителят ще бъде заблуден, защото всичките тия агнета, които са внесени ще бъдат предлагани за български, а за нашите агнета все още няма никаква реакция от кланицата за изкупуване. Няма интерес, защото държавата им позволи да се заредят с вносни агнета от Румъния и Македония, колкото им трябват. Не мога да кажа дали са по-евтини или дали са с по-ниско качество". 


По публикацията работи: Илияна Типова
Вижте още

Напълно са обновени всички корпуси на детските ясли в Момчилград

С изцяло обновен корпус отбелязаха 1 юни най-малките възпитаници на детските ясли в Момчилград. Напълно ремонтирани са салона за тържество и спорт и прилежащите помещения - санитарен възел и кухненски бокс. Закупено е и ново обзавеждане. С ремонта приключи цялостното вътрешно обновяване на детското заведение. Преди 2 години Община Момчилград със..

публикувано на 01.06.23 в 13:40

Славейковци с призови места в поредното състезание

Три първи и две трети места завоюваха спортистите на СУ “Петко Рачов Славейков” в ученическото състезание - “Предизвикай себе си”,  Състезанието е оргнизирано от общинския съвет по наркотични вещества - Кърджали. В него бе включена дисциплината бягане на 800 метра, в която се включиха ученици от различни училища. Най-много медали получиха спортистите..

публикувано на 01.06.23 в 13:37

Николай Дачев е началник на сектор „Пътна полиция“

Главен инспектор Николай Дачев е временно преназначен за началник на сектор „Пътна полиция“ в Областна Дирекция на МВР-Кърджали. Зам.-директорът комисар Стефан Караиванов представи новия ръководител. Главен инспектор Дачев е назначен за служител в МВР през месец ноември 2005 година като разследващ полицай. Заемал е длъжности в сектор „Криминална..

публикувано на 01.06.23 в 11:22

ДПС очаква нови избори

Почти до физически сблъсък се стигна в Народното събрание, а заседанието бе прекратено след две декларации от парламентарната трибуна - на парламентарната група на "Възраждане" и на "Продължаваме промяната - Демократична България". Депутатите се замеряха с топчета хартия. Манол Пейков е с раздрана буза. Друг депутат е със скъсана риза. На фона..

публикувано на 01.06.23 в 11:16

Детският колорит грейва в новооткрита галерия в Кирково

Артгалерия „Дар“, по-известна на кърджалийци като Керимовата къща открива свой филиал в Кирково днес, на 1 юни, Международен ден на детето. Заедно с това ще бъде представена изложба на младите, но вече световноизвестни дарования от школа „Колорит“-Плевен, която вече има над 7000 награди. Галеристът Пенка Атанасова за избора на община..

публикувано на 01.06.23 в 11:04

Весел детски Първоюнски празник очаква всички в Градската градина

Общински детски комплекс и община Кърджали организират разлчини прояви по повод днешния Международен ден на детето. Ще има издигане с балон.  Каним децата на весел детски Първоюнски празник в Градската градина с ледобед от 17.30  всички малки, големи и още по-големи момичета и момчета и техните родители  Децата ще се забавляват с актьора..

публикувано на 01.06.23 в 10:25

Изложба в Брюксел представя историята на Перперикон

В Европейския парламента в Брюксел днес ще бъде открита изложба, представяща хилядолетната история на Перперикон. Изложба, представяща хилядолетната история на Перперикон, ще бъде открита днес в Европарламента в Брюксел.  Акцент в нея е 4-метров макет на древния град.  Експозицията включва над 40 фотоса от археологически проучвания на Перперикон и на..

публикувано на 01.06.23 в 08:26