Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Тестват устройствата за видеонаблюдение и видеозаснемане за провеждане на изборите

Към 14.00 часа на 01 април 2023 г. са регистрирани 5400 извършени теста на устройства за видеонаблюдение и видеозаснемане, съобщиха от Министерството на електронното управление. Тестовете са реализирани от председателите на СИК, според предварително посочените указания.

Всички тестове до момента са преминали успешно, като има само няколко единични бройки на подменени мобилни устройства.

Напомняме, че днес, до края на деня, се очаква да се реализира тест на процеса по видеонаблюдение и видеозаснемане във всяка СИК. В случай, че бъде установен дефект на мобилните устройства, председателят на съответната СИК следва да информира незабавно съответната общинска администрация, която съвместно с представител на „Информационно обслужване“ АД по места, да замени дефектното устройство.

В деня на изборите - 02 април 2023 г. към МЕУ ще функционира Контактен център за съдействие по време на видеонаблюдението и видеознаснемането на обработването на бюлетините след края на изборния ден. Центърът ще бъде в готовност да отговаря на въпроси на председателите на СИК, след приключване на изборния ден, до края на обработването на бюлетините в цялата страна.

Видеонаблюдението на процеса на броене на бюлетините и обработването на изборните протоколи след края на изборния ден в неделя – 2 април, ще е достъпно на интернет адрес: https://evideo.bg/.


По публикацията работи: Илияна Типова
Вижте още

Пенсиите в Кърджали са най-ниски

Най-ниски са пенсиите в Кърджали - 592 лева и в Разград - 607 лева. Най-високите пенсии са в София-град - средно 896 лева, следвани от  Бургас и Перник - съответно 817 и 808 лева. Това сочат най-новите данни на Националния осигурителен институт за първото тримесечие на годината.  Според данните мъжете в България получават по-високи пенсии от..

публикувано на 10.06.23 в 16:42
Двамата пилоти се разбиват край село Калоянци

Почетоха паметта на загиналите край Калоянци пилоти Дойчин Бояджиев и Емил Тодоров

Членове на Съюза на офицерите, сержантите от запаса и резерва са на посещение на лобното място на летците капитан инж. Дойчин Бояджиев  и инструктора капитан инж. Емил Тодоров, загинали  край кърджалийското село Калоянци в самолетна катастрофа през 1992 г. Преди  да поднесат венци и цветя пред Паметника на освободителите, деца от СУ "Васил..

публикувано на 10.06.23 в 15:31

Първият "Вкус фест" започна от Глухар (ОБНОВЕНА)

В кърджалийското село Глухар представиха местната кухня на първия "Вкус фест". Инициативата е на читалище "Обединение" в Кърджали, което организира фестивала в няколко кърджалийски села. Идеята е да се открият и съберат автентични стари рецепти, които да бъдат показани и съхранени. Глухар е първата спирка на фестивала. Кметът на селото Еркан Юсейн..

публикувано на 10.06.23 в 14:56
Язовирната стена на

Няма данни за замърсяване на българското крайбрежие на Черно море

Няма данни за превишени стойности на замърсяване в района на българското черноморско крайбрежие след разрушаването на язовир "Нова Каховка", разположен на река Днепър в Украйна. Това показват данните от засиления мониторинг, който министърът на околната среда и водите Юлиян Попов възложи на 8 юни във връзка с инцидента. Това съобщиха от МС...

публикувано на 10.06.23 в 14:06

Километрична опашка на ГКПП Маказа по обед

Над километър е опашката от чакащи коли на ГКПП Маказа по обед. Натовареното движение е и от двете страни на границата - на входовете към Гърция и към България. "11.50. Час и половина чакане", написа в популярната група за обмяна на информация за трафика на "Маказа" пътуващ към Гърция. По информация на Гранична полиция трафикът сутринта е бил..

публикувано на 10.06.23 в 12:24

В Кирково играят благотворително волейбол за 2-годишната Кристин

Благотворителна волейболна среща под наслов „Живот за Кристин“ ще играят в събота, 10 юни волейболните отбори „Кирково 15“ и „Родопа Смолян“. Мачът е от 15 часа в спортната зала на СУ „Отец Паисий“ в Кирково.  Инициативата е в подкрепа и за събиране на средства за двегодишната Кристин Терзиева от Смолян. Малкото момиченце се нуждае от трансплантация..

публикувано на 10.06.23 в 10:24