Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Богата програма за Първи юни ще радва децата в Кърджали

Богата програма подготвят от Община Кърджали за Деня на детето 1 юни.

Празникът започва в Парк "Простор" предиобед и продължава в 17.30 часа в Градската градина.

В 11 часа е началният час на първото по рода си състезание в приключенски въжен парк. Деца от 4 до 14-годишна възраст са поканени да се състезават по трасетата на въжения парк. За целта всички желаещи да се включат в надпреварата е необходимо да попълнят формуляр за участие, който ще им бъде предоставен от инструкторите на парка. Във формуляра задължително изискване е съгласие и подпис на родител. Формуляри, в които няма подписи от родители няма да се зачитат за валидни, съобщават от пресцентъра на Общината.

Децата, които постигнат най-добро време ще бъдат наградени, а за всички останали са осигурени почерпка и танци.

Също в 11 часа е първият курс след двегодишно прекъсване на Детското влакче в Парк "Простор". Пътуването е безплатно, но с билети, които ще се раздават предварително на желаещите пасажери. За всеки курс ще се допускат определен брой пътници. Курсовете на влакчето ще бъдат на всеки кръгъл час. 

Докато чакате реда си за влакчето или за да приключи надпреварата във въжения парк, може да нарисувате вашата мечта на асфалта пред чешмичката. Всички деца, които искат да рисуват, могат да се обърнат към инструкторите на място, за да им бъдат предоставени тебешири.

Следобед от 17.30 часа Община Кърджали и Общински детски комплекс канят всички малки, големи и още по-големи момичета и момчета и техните родители на Първоюнски детски празник в Градската градина. 

Децата ще се забавляват с актьора Георги Низамов, ще се потопят в света на илюзиите с Магическото шоу на Тони и ще танцуват на детска дискотека с певицата MINNA.

В програмата ще се включат малките таланти от Театрално студио, ДВГ „До Ре Ми” и Школата за модерни танци от Общински детски комплекс и детски танцов клуб „Монек“.

 По време на празника децата ще могат да участват и да се забавляват в различните ателиета - „Рисунка на асфалт”, „Рисунка на лице и татуси”, „Микрофонът е ваш“, „Забавна работилничка”, „Аниматорски танци“ и „Здрави зъбки“ на Зъболекарски съюз Кърджали.

От Ротари клуб Кърджали са подготвили изненада за всички деца.

При лошо време празникът ще се проведе в ОДК, съобщават организаторите.


По публикацията работи: Станислава Георгиева
Вижте още

Турският посланик Секизкьок: Турско-българските отношения се развиват изключително благоприятно

При последното се посещение в кърджалийско, посланикът на Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизкйок, каза, че тя е единственият посланик, който от 30 години насам е работил в най-спокойна атмосфера в двустранните отношенията. „През последните години турско-българските отношения се развиват изключително благоприятно. Връзките ни се развиват във всички сфери..

публикувано на 22.09.23 в 13:17

Димитър Димов: Очаквам вотът за новия кандидат за кмет на Кърджали на ДПС Ерол Мюмюн да не е етнически

Най-големият проблем на местните избори в Кърджали са мъртвите души, смята още Димов . По отношение на избора на кандидат-кмета на ДПС за община Кърджали Ерол Мюмюн, той смята че е по-скоро далновиден и удачен. Младият кандидат ще гледа да се докаже, освен това не е обременен с никакви негативи, тъй като не е управлявал. По тази причина..

публикувано на 22.09.23 в 12:56
Александър Симов

Александър Симов: Политиката ни е дадена на концесия на посолства

България е изправена пред ужаса и контраста на това, каква са си я представили нашите предци и каква е днес. На този празник тази равносметка изглежда повече от тъжна.  Днес не просто хората имат усещането, че политиката ни се определя от външни сили, а е това безспорно е така , смята журналистът Александър Симов. "Ние чухме един прословут..

публикувано на 22.09.23 в 12:26
Деня на Независимостта Кърджали

Кърджали отбелязва Деня на Независимостта

С празнична програма в Градската градина Кърджали отбелязва Деня на Независимостта.  Творчески състави от Дом на културата Кърджали взеха участие в програмата.  Празникът започна с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на Освободителите точно в 11 часа. На церемонията кметът на Кърджали Хасан Азис произнесе едно от последните си слова като..

публикувано на 22.09.23 в 11:33

Момчилград отбеляза Деня на независимостта

115-годишнината от обявяването на Независимостта на България беше отбелязана в Момчилград.  На официалната церемония присъстваха кметът на община Момчилград Илкнур Кязим, председателят на общинския съвет Ерсин Юмер, общински съветници и служители на общината, ученици, жители и гости на Момчилград.  Пред Мемориал-костницата беше издигнат националния..

публикувано на 22.09.23 в 11:17

В Златоград ще правят възстановка за Независимостта

Етнографският комплекс в Златоград ще направи възстановка на един пазарен ден преди 100 години. Това ще се случи утре и е част от честванията на Делювите празници, които започнаха още през миналата седмица.  На чаршията ще бъдат представени сцени от деня на независимостта от преди 115 години, уточни пред БНР Александър Митушев - управител на..

публикувано на 22.09.23 в 11:15

Планетариумът в Смолян ще отвори врати октомври

Ремонтните дейности на Планетариума в Смолян приключиха, доставката на новото оборудване се осъществява поетапно. Ще имаме един модерен Планетариум, с който не само Смолян, а и цяла България ще се гордее, съобщи  кметът Николай Мелемов. В следващите седмици ще поискаме приемателна комисия на база, на която сградата да се въведе в експлоатация. До дни се..

публикувано на 22.09.23 в 10:40