Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Пеевски за новата кандидатура за кмет на Кържали: Винаги трябва обновление

Снимка: Пресцентър на ДПС

Хасан Азис няма да е кандидатът на ДПС за кмет на Кърджали, потвърди депутатът Делян Пеевски, като мотивира решението с необходимостта от обновление: 

"Винаги трябва обновление. Благодаря да г-н Азис за това, което е направил. И, надявам се, новият кмет да продължи и да направи по-добри неща за Кърджали и да надгражда".

На въпрос дали има втори план за тази смяна, Пеевски отговори: Не.

Хасан Азис е неизменно кмет на Кърджали от 2003 г. Последният му пети мандат започна през 2019 година. 

Вижте още
Асен Василев

Асен Василев: Исканията на културните дейци не могат да бъдат удовлетворени

Финансовият министър Асен Василев коментира , че исканията на протестиращите културни дейци не могат да бъдат удовлетворени. " Бюджетът за култура е увеличен значително спрямо миналата годин а - с над 50 милиона за сценичните изкуства и с 28,5 милиона за музеи, читалища и библиотеки.  Така че н е виждам за какво протестира т. Ако някой в държавата..

публикувано на 06.12.23 в 17:19

След акция в Смолян собственици преместиха колите си от общински терени

След акциите на община Смолян срещу недобросъвестни собственици на излезли от употреба коли, паркирани или изоставени на терени общинска собственост от началото на годината досега са съставени 97 предписания за преместване. 43 коли са преместени от собствениците им, една кола е принудително преместена, а още 54 коли са с предписания, но срокът им не е..

публикувано на 06.12.23 в 17:14

Над 2 000 протестиращи за повече средства за култура

Културни дейци, музиканти, артисти и служители на музеите и библиотекит е излязоха на втори национален протест в рамките на месец. Под надслов „Народ без култура е народ без бъдеще