Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МС реши да прекрати концесията на находище „Железино“ в община Ивайловград

Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прекрати едностранно концесията на находище "Железино" в община Ивайловград. Причината е, че концесионерът не е отстранил причините, довели до спиране действието на концесията, се казва в решението на МС.

Находище „Железино" се намира на територията на община Ивайловград. Концесионният договор е за добив на скалнооблицовъчни материали - гнайси и амфиболити. През месец юни 2012 г. за него е сключен концесионен договор с „Динел" ЕООД, гр. София. От пресцентъра на Министерския съвет съобщават, че концесионерът не е заплатил концесионно възнаграждение, не е предоставил банкови гаранции по договора, включително обезпечаващи изпълнението на задълженията по опазване и възстановяване на околната среда и рекултивация. Не е предоставил ежегодни отчети за изпълнение на годишните работни проекти и на плана за управление на минните отпадъци. Не е сключил договор за доверителна банкова сметка със специално предназначение за обезпечаване изпълнението на задълженията, свързани с ликвидация или консервация на миннодобивния обект и рекултивация на засегнатите земи.


По публикацията работи: Илияна Типова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Данаил Папазов

Данаил Папазов призова за пълен списък с документите и вещите в имота в "Бояна"

Във връзка с твърденията, че в така наречените Сараи се намират партийна документация и лични вещи на Ахмед Доган собственикът на фирмите, които притежават имотите в Бояна и Росенец - Данаил Папазов призова да бъде предоставен на компетентните органи пълен списък с тези документи и вещи.  В писмо до медиите Папазов заявява, че ако те бъдат установени..

публикувано на 31.08.24 в 16:20

От ДПС-Доган остават в готовност за протестни действия

С шествие, наречено "Поход за демокрация" и призив към служебния премиер преминава третия ден от протестите на поддръжниците на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в столичния квартал "Бояна". Полицейски кордон продължава да блокира достъпа до известните като "Сараите на Доган" сгради.  Походът за демокрация започна от Сараите и стигна до хотел..

публикувано на 31.08.24 в 16:16

Походът за демокрация стигна до хотел "Берлин"

Походът за демокрация на ДПС – Доган тръгна от района на "Беловодски път", който е известен като "Сараите на Доган", до хотел "Берлин". Там Илхан Кючук - евродепутат от ДПС, каза, че от този хотел, който се твърди, че е на Пеевски, според него, се управлява държавата.  "За съжаление, видно е за всички, че държавата не работи от официалните си..

публикувано на 31.08.24 в 12:27

Турските медии не проявяват интерес към това, което се случва пред сараите на Доган

Турските медии не проявяват интерес към това, което се случва пред така наречените сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.  Няма интерес нито от държавните, нито от частните новинарски медии в Турция към последните събитията у нас, свързани със сараите на Ахмед Доган. Въпреки напрежението вчера, което и продължава и днес пред сарая на..

публикувано на 31.08.24 в 12:21

ДПС тръгва на поход за демокрация

ДПС тръгва на поход за демокрация, обявиха привърженици на почетния председател на Движението, които изкараха нощта на палатки пред т.нар. сараи в столичния квартал "Бояна". Групата, която от рано сутринта се беше събрала пред имота в Бояна, тръгна по ул."Стар Беловодски път". Нямаме идея докъде този поход би трябвало да стигне, но периодично се..

публикувано на 31.08.24 в 11:44
Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи

Транспортният бранш стяга протести през октомври

Транспортният бранш в България е готов за протести в началото на октомври, ако държавата не започне да решава проблемите в сектора. Автобусните превози са в колапс, тъй като продължават проблемите с финансирането на този вид транспорт. Това сподели за БНР Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи: "Пари за това децата до 14..

публикувано на 31.08.24 в 10:30

Засиленото полицейско присъствие около сарая на Доган в "Бояна" остава

Остава засиленото полицейското присъствие в района на т.нар. Сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в квартал "Бояна". Привържениците на Доган вече се събраха в района,като полицаите  не ги допускат  до входа на сградата. Евродепутатът Илхан Кючук заяви,че нямат яснота какво се случва в имота. "Какво се случва вътре? Кои са хората? Излизат..

публикувано на 31.08.24 в 09:26