Два дни „С хорá и песни край релсите тесни”

Снимка: Божидар Чолаков БНР Кърджали
Вторият национален събор на народното творчество и приятелите на теснолинейката „С хорá и песни край релсите тесни” ще се проведе край най-високата жп гара на Балканите – Аврамово, на 10 и 11 август 2019 година (събота и неделя). Събитието се организира от Гражданско сдружение „За теснолинейката”, със съдействието и подкрепата на ДП „Национална компания „Железопътна инфраструктура”, Община Велинград и Община Якоруда, които и тази година ще осигурят безвъзмездно терен, озвучаване и сцена за мероприятието.

Началото ще бъде на обяд, след като пристигнат влакове „Родопи” и „Вихрен”. Организаторите тази година подготвят вечерен празничен концерт под звездите, в компанията на греяно вино и голям лагерен огън за онези, които решат да останат през цялата вечер. На следващия ден ще започнат изявите на участниците от обяд и ще завършат с празничен концерт до 16:00 ч., за да могат гостите да използват редовния влак „Родопи”. Освен музикалните изяви, ще има множество изненади и интересни занимания за малки и големи, които ще съпътстват основната програма на събитието.

От ГС "За теснолинейката" канят всички, които се занимават с български фолклор да присъстват на събора. "Вярваме, че когато всеки даде нещо от себе си, без да чака да получи в замяна, заедно ще направим утрешния ден по-добър, а българските традиции и обичаи са нашата основа, нашата сила, нашата идентичност," казват още от сдружението. 

Повече информация може да намерите на сайта на сдружението и във фейсбук страницата Родопската теснолинейка.

Харесайте страницата на предаването "Полет над Родопите" във Facebook. Последвайте страницата и в Instagram.