Шампионът Емил Златев: Кръвното може да бъде излекувано за две седмициА сега ще ви представя интервю с един впечатляващ спортист, вицерепубликански шампион по плуване и тенис на корт, специално за радио Кърджали и предаването "Вкусен следобед". Емил Златев е завършил българска филология и висш инстутит по физическо възпитание. Понастоящем е инструктор по карате, йога, фитнес и диетология във Варна. Има собствен сайт, в който дава съвети за добра спортна форма и здраве, като стъпва на завидни познания за това как работи човешкото тяло и как да живеем ведно с природата.
Високото кръвно се лекува за две седмици, твърди почти сензационно, но както ще чуем, съвсем мотивирано спортистът.

Хипертонията се основава на запушеност в организма или на друго заболяване, твърди инструкторът. 
Колкото по-лек, спокоен и прокарващ е дневният хранителен режим, толкова по-добре, казва специалистът.

Занимава се от 5-6 годишен със спорт и в днешно време е в центъра на организацията на летен спортен лагер в Кранево.
Златев е участвал в научно изследване за храненето на българина през 80-те години. Преяждането, и слагането на масата на 8-9 ястия не е характерно за нас, това не са славянски обичаи, казва специалистът. Те са пренесени от католическия свят.

Как е оцелявал българинът, дори дивият човек и можем ли и ние да приложим тези принципи в храненето, има ли забранени храни, или само лоши механизми на хранене, както и какви са енергийните нужди на трениращия и неактивния човек.

И малко към една тема, отнасяща се повече към мистиката и психологичната сила. Защо възрастните хора се хранят по-малко и какво означава да се върнем у дома с "кафява енергия на стресово напрежение"?

Нека да чуем разговора на Радка Петкова с Емил Златев.