"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, това е поредният епизод на Вкусен следобед по радио Кърджали - този от 11 август. Аз, Радка Петкова най-накрая превключвам на отпускарски режим, затова в предаването ще чуете подбран микс от излъчвани вече интервюта и репортажи, които резонират с духа на лятото и с вашето настроение. Много, ама много си харесвам предаването, затова не го оставям цяло лято!?
Нека да продължим към съдържанието на епизода.Първо ще чуем отново Жени Пандула, една българска снаха в Гърция. Лято е, много от Вас пътуват към Маказа и сигурно са успяли да се насладят на вкусната гръцка храна. Именно за гръцката кулинария, за някоя гръцка вкусотия и за перипетиите на една млада жена, принудена да работи в чужда държава, ще си говорим с Пандула.
След това ще се озовем на едно друго море - насред морето на спокойствието. Или как Леля Гинка почива на Луната благодарение на Гугъл. Фейлетон на Божидара Ангелова.
В тази част на предаването ни интересува и дали мъжете са щедри и дали подаръкът е еквивалентен на любовта?
Кулинарната ни изненада ухае на средиземноморска кухня - патладжан с чесново песто.
Във втората част на предаването ще ви предложа две тематични интервюта за възраждането на културата на завръщане към българското село. Мартин Димов от група Стокхолм и Наско Атанасов. Бургаският вокалист е в основата на фестивала Завръщането във великотърновското село Хотница, а Наско - отново на културен проект, "Отключи сцената" в Първомайското село Татарево.Желая ви Вкусен следобед с радио Кърджали.
Следете предаването всяка неделя от 16 до 80 часа на 90 мегахерца и онлайн на http://player.bnr.bg/?p=21

Галерия