Откриха официално реновираната сграда на ЕГ "Христо Ботев" и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"
С инструментала на песента  "Де е България?" в изпълнение на фанфарния оркестър под ръководството на г-жа Мария Митрева към Езиковата гимназия Христо Ботев, днес в училищния двор на гимназията и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“ започна официалната церемония по откриване на обект "Основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност". На нея присъстваха областния управител Никола Чанев, кметът Хасан Азис, зам.-кметът Катя Митовска, зам.-кметът Веселина Тихомирова, началникът на РУО Гроздан Колев, общински съветници и директори на училища. 

 

 

Общата финансова стойност на проект “Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали” е почти 14 млн. лв., от които съфинансирането от Европейския съюз е в размер на  близо 12 млн. лв., националното съфинансиране е малко над 2 млн. лв., а съфинансирането от община Кърджали над 37 хил. лв. За сградата на Езиковата гимназия и основното училище са изразходвани почти 3 млн. лв. Директорът на езиковата гимназия Маноил Димитров, обобщи за Радио Кърджали какво е сторено в рамките на ремонта:

В рамките на проекта са ремонтирани фасадата, класните стаи са ремонтирани и обзаведени с нови мебели, обновени са спортните площадки, обособени са сцена на открито и кътове по интереси. За отоплението е изградена система на газ. В момента сградата се отоплява изцяло на газ. Фасадата на сградата е санирана, но е запазен автентичният й облик.  

По стълбището на сградата е обособена рампа, която позволява достъпа на деца в неравностойно положение.

Утре, 16 януари предстои официална заключителна церемония по проект "Обособяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали", която ще се проведе от 12.00 ч. в сградата на СУ "П. Р Славейлков". В СУ "Отец Паисий" ще почакат с прерязването на лентата, заради инцидентът който стана в края на миналата година, където падна част от мазилката на стълбището и това наложи отново преразпределяне на учениците в други сгради, заради осигуряване на безопасността на децата и персонала. Чуйте репортажът в звуковия файл.

Галерия