Големият ремонт промени облика на СУ "П.Р.Славейков", твърди директорът му

Милко Багдасаров: Нашите деца се гордеят, че учат в такова училище


Днес е официалната церемония по откриването на санираното и ремонтирано Средно училище "П.Р.Славейков". В него ще се състои и заключителната пресконференция по проект: "„Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали". Директорът на школото Милко Багдасаров, разказва за направеното през последната година и половина. Споделя и една мечта, която училището се надява да реализира през 2020 година.

Милко Багдасаров: Днес приключваме с големия ремонт по европейската програма "Региони в растеж". Много неща бяха направени за година и половина: саниране на сградата, подмяна на ВиК инсталацията, на елинсталацията, на цялостната парна инсталация, както и рехабилитация на дворното пространство. Всичко това създава у децата друг вид настроение и гордост, че се обучават в такова училище.

За 2019 година Средно училище "П.Р.Славейков" спечели наградата "Сграда на годината" в направление "Социална инфраструктура".

Последният проект, който реализирахме със Синдиката на българските учители, беше за дигитализация. По него обзаведохме всички кабинето с нова 3D технология. Всяко едно учебно заведение, което претендира да бъде модерно, трябва да притежава.

Имаме още една мечта: допълнителен корпус, чийто проект е готов от 2011 година и на няколко пъти кандидатствахме за финансиране. Имаме разрешение за строеж от общината. Това е една допълнителна пристройка с топла връзка.