„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

На Благовещение ви изпратихме пожелания за блага вест във всеки дом, всеки ден! Пресрещнахме и международния Ден на театъра – 27 март, като разговаряхме с един артист с много таланти – актьор, режисьор, певец, музикант, майстор-сушист, но..

публикувано на 25.03.18 в 16:44

Христо Иванов: България има нужда от бързи и решителни реформи

Председателят на политическа партия Да, България Христо бе в Кърджали, където бе учредена местна структура, начело на която е избран бизнесменът Здравко Димитров. Чуйте какво мисли Христо Иванов за актуалната политическа обстановка в България и дали..

публикувано на 22.03.18 в 15:25

Рокпевицата Милена Славова: Плачевно е състоянието на културата у нас

Гранд дамата на българския рок Милена едва ли има нужда от представяне . Името й се е превърнало в запазена марка, а уникалният й глас няма аналог на българската рок сцена. Парчета като „Не’ам нерви”, „Ала-бала”, „Ха-ха”, „Директор на..

публикувано на 22.03.18 в 15:07

Откриват мотосезона с молебен в Бачковския манастир

На 22 март по традиция се открива мотосезонът в България. Във връзка с провеждане на традиционното откриване на Първа пролет, организирано от мотобратство “Вагабонтс”, днес от 11.30 ч. до 12.30 ч. при необходимост в Пловдив ще бъде спряно движението по ул...

публикувано на 22.03.18 в 11:40

Мая Бежанска: Обичам да работя с нови колеги, защото се изненадваме взаимно

Мая Бежанска е гост актьор в новта постановка на театъра в Кърджали "Няма места" от Емил Йотовски . Спектакълът е дело на режисьора и директор на театъра Гълъб Бочуков . "Няма места" се поставя за първи път на сцена . Илияна Типова..

публикувано на 21.03.18 в 15:37

Пътят на художника

Римската вила „Армира“ край Ивайловград стана сцена на заключителните прояви от фестивала "Пътят на художника". Те са кулминацията на едногодишен проект на сдружение "Гражданска инициатива за обществено развитие и интеграция" по програма за трансгранично..

публикувано на 20.03.18 в 13:53

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

Какво казахте за това – комфортно ли се чувства един изцяло мъжки екип, ръководен от жена и лесно ли живее или работи една жена, заобиколена само от мъже, чуйте в „На чаршията в чата”. Разговор по женски за нещата от живота водихме с една..

публикувано на 20.03.18 в 08:17

В Хасково на "Хайдушка софра" се събират любителите на български хора

В Хасково на 24 март ще си дадат среща любителите на  българските хора на фестивала "Хайдушка софра". Гостите ще се насладят на изпълнения на "Джуниър Българка" квартет. След края на задължителната част участниците ще имат възможност да се..

публикувано на 19.03.18 в 11:59

Комисар Сергей Заимов: Предстои и в Кърджали да основем доброволно формирование за защита от пожари и бедствия

Единствено община Кърджали от всички общини в областта все още няма доброволно формирование  за защита от пожари, бедствия и извънредни ситуации . Доброволческите структури са залегнали в законодателството на нашата страна и се създават на..

публикувано на 19.03.18 в 11:44

Милко Багдасаров: Няма неудобни въпроси за БСП

Изпълнителното бюро на БСП започва пореден тур с обиколка из различни партийни организации в страната. Този понеделник ръководството на БСП ще заседава в Кърджали. Областният лидер на социалистите Милко Багдасаров даде подробности за..

публикувано на 19.03.18 в 10:43

Ръководството и фенклубът на футболна "Арда" си подадоха ръце

Ръководството и фенклубът на футболна "Арда" си подадоха ръце. Президентът Петър Пешев се срещна вчера с управителния съвет на Фенклуба с председател Тодор Николов и с някои от най-упоритите запалянковци. Те обсъдиха редица въпроси, свързани с..

обновено на 16.03.18 в 15:37

Община Кирково отбелязва 104 години от създаването си

С различни прояви Община Кирково отбелязва 104 години от създаването си като общински център. Началото ще бъде дадено на 20 март с волейболна среща между "Кирково 2015" и "Арда" - Кърджали. Кулминацията ще е на 26 март с богата фолклорна програма на..

публикувано на 16.03.18 в 15:11

Емил Йотовски: Не трябва да се мъчим да правим чужд хумор, а по-скоро да се стремим да запазим нашият

Театърът в Кърджали готви премиера на комедията "Няма места", с участието на Мая Бежанска в главната роля. Комедията ще види за първи път бял свят на сцена и е написана от младия български автор Емил Йотовски . Той е завършил медицина, но..

публикувано на 16.03.18 в 14:27
Декаризация

Вече има случай на ухапване от кърлежи

Въпреки, че сезонът на кърлежите все още не е дошъл, вече има случай на ухапване. Дарина Стоянова разговаря с жена от областния град, която след градинарство в двора си е пострадала от ухапване на кърлеж. Оказва се, че това не й се случва за първи..

публикувано на 16.03.18 в 14:15

Синдикалистът Юлиян Петров: Българското образование трябва да догонва европейското

Екип от експерти на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа", воден от председателя д-р Юлиян Петров, проведе в Кърджали фокус-приемни. Синдикалистите планират да проведат поредица от 40 дискусии в страната до края на 2018 година. На тези срещи се..

публикувано на 15.03.18 в 15:44

Камино де Сантяго - пътят на себеоткриването

В минутите преди една премиера говорим по една колкото любопитна, толкова и актуална тема, свързана със стреса навсякъде сред нас. Тази вечер в Регионалната библиотека "Никола Йонков Вапцаров" в Кърджали в 17.30 часа ще се състои среща-разговор от..

публикувано на 14.03.18 в 15:54

Съученици, които не са се виждали половин век, се събират в Кърджали

Съученици, които не са се виждали повече от половин век ще се срещнат отново. Възпитаниците на Средното педагогическо училище в Кърджали, съществувало от 1951 до 1963 година, се събират в Бизнесинкубатора на 26 май. Училището е създало десетки редовни..

публикувано на 14.03.18 в 13:13
Част от корицата на книгата „Професия журналист“

За модерните професии и смелостта да работиш това, което обичаш

Кои са модерните професии днес? Дали съвременните деца мечтаят като някогашните да станат учители, лекари, космонавти, полицаи или се ориентират към нови и непознати професии? От какво или от кого зависи изборът? Търсим отговорите на тези и още много..

публикувано на 12.03.18 в 14:25

Йорданка Чавдарова: Най-предпочитаният предмет за матура е чужд език

До 16-и март, учениците от 12-ти клас, които желаят да се явят на държавни зрелостни изпити, трябва да подадат заявления до директорите на училищата, в които се обучават. Задължителният зрелостен изпит по български език и литература ще се проведе на..

публикувано на 12.03.18 в 14:11

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

Тази неделя разговорът ни е за това: Са ли нашите домове наши крепости? Ако попаднем в ситуацията да се срещнем очи в очи с крадеца, как бихме постъпили - ще се скрием ли, ще викаме силно ли, ще звъним на полицията ли? Какво? И по-важното -..

публикувано на 11.03.18 в 17:31