Все още не е ясно дали ще се повиши цената на хляба в кърджалийско

 Както стана ясно преди прекъсването, повишение на цените на стоките и услугите в страната ще има. Във Кърджали някои от производителите на хляб обявиха, че ще повишат цената му. Причина за това са по-високите цени на газта от 1 април. По думите на един..

публикувано на 12.04.17 в 11:49

Милан Миланов: трябва да се работи по въпросите за уседналостта и двойното гражданство

Президентът Румен Радев направи обращение към нацията, в което призова депутатите в новия парламент да предприемат необходимите мерки с цел да се предотврати за в бъдеще чужда намеса в политическия живот на страната, а с това и заплахата за националната..

публикувано на 12.04.17 в 11:05

Д-р Марин Мухтаров: Комбинирайте пролетните зелени храни с движение, слезте от автомобилите

Зеленчуците притежават много добри вкусови качества, тъй като в тях се съдържат етерични масла и органични киселини. Много важно е обаче почистването и измиването на зеленчуците, заяви д-р Мухтаров. От разговора с него ще научим още как точно да измиваме..

публикувано на 05.04.17 в 12:06

Чавдар Бончев от Кърджали пребори себе си в тежко велосипедно състезание в Южна Африка

Кърджалиецът Чавдар Бончев участва в едно от най-популярните велосипедни състезания в света - "Кейп Епик" в Южна Африка , известно като "Тур дьо Франс" на планинското колоездене.  Чавдар е ентусиаст - велосипедист. Участва в състезанието на най-горещия..

публикувано на 04.04.17 в 19:06

Пламен Димитров: Квалифициран психотерапевт се подготвя за толкова време, за колкото и един неврохирург

Българската психология се движи с високи темпове на растеж . Нашите специалисти мерят сили с добрите европейски професионалисти. Днес чужденци идват да се обучават в България . Имаме основание за гордост. Това съобщи в деня на професионалния празник на..

публикувано на 04.04.17 в 18:36

Проф. Милко Палангурски: Най-страшни в политиката са онези, които дават лесни отговори

Най-страшни в политиката са онези, които дават лесни отговори как се управлява в един сложен механизъм, какъвто е държавата. А още по-страшно е, когато тези отговори са свързани с премахването на проблема . Това каза в интервю за Радио Кърджали проф...

публикувано на 04.04.17 в 17:51

Пенка Атанасова: За 20 години артгалерия ДАР намери своето място и своите приятели

В края на 1997 година в Кърджали семейството художници Пенка и Хари Атанасови създадоха артгалерия ДАР . Вече 20 години галерията е притегателно място за ценителите на изкуството. Тя намери своето място в Керимовата къща и своите ценители и почитатели...

публикувано на 29.03.17 в 16:22

Димитър Димов: Паметта трябва да се пази жива!

Спасявайки евреите , българският народ извършва подвиг . Само две държави в света не позволяват експортирането на своите сънародници от еврейски произход по време на Втората световна война в концлагерите. Това са България и Дания, но единствена..

публикувано на 29.03.17 в 15:43

Росица Средкова: В националния доклад "Бележник" деца оценяват как държавата се грижи за тях

Тази година през месец май за шести пореден път Националната мрежа за децата , която обединява 137 организации от цялата страна, работещи за и с деца, ще подготви и разпространи ежегодния си доклад „Бележник: Какъв е средният успех на държавата в..

публикувано на 29.03.17 в 12:26

Симона Караиванова и Теодора Ерменкова отдават сърцата си за децата с онкологични заболявания

В България, средно на година, от рак се разболяват между 100 и 150 деца на възраст от бебета до 18 г. Ракът при децата е лечим. Близо 80 процента от болните оздравяват. Наричат тези деца сървайвъри.  Докато болестта обаче ги е приковала в леглото и..

публикувано на 29.03.17 в 12:04
Сезгин Бекир, председател на Общинския съвет по наркотични вещества

Сезгин Бекир: Започваме тематични родителски срещи в училищата как да предпазим децата от наркотици

Тематични родителски срещи за превенция на наркотиците организира общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали. Срещите ще се проведат във всички училища в града и общината. Те ще започнат до седмица - две, съобщи за радио Кърджали Сезгин Бекир,..

публикувано на 11.12.16 в 16:18
Екатерина Захариева

Екатерина Захариева: ВСС трябва да спре да генерира скандали

Има текстове, които стават по-добри, и такива, които са влошени спрямо тези на вносителя. Всичко, свързано с кариера, привилегия и заплати, отнема доста време при обсъжданията. Това каза в предаването "Преди всички" министърът на правосъдието..

публикувано на 20.07.16 в 15:04

Петър-Емил Митев: Турция се тресе от политическа треска

Въпреки неяснотите около преврата в Турция, едно е напълно ясно – страната не е същата и никога няма да бъде същата. Турция се тресе от политическа треска, която засяга институционната система, управленската йерархия и живота на десетки хиляди..

публикувано на 20.07.16 в 15:00

Проф. Ивайло Знеполски: В Турция са налице характеристики на тоталитаризъм

Не медийните коментари, а голите факти помагат да получим ясна представа за събитията в Турция, заяви в предаването „12+3“ проф. Ивайло Знеполски : Интерпретациите на медиите, свързани с различни среди и кръгове се съобразяват с различните..

публикувано на 20.07.16 в 14:54