След първото кафе

Предаване "След първото кафе" ...

Златоград - от миньорски град до културно-исторически център с минерална вода

Туризмът е една от насоките в която се развива днес община Златоград. От един миньорски град в миналото, днес най-южния град в България усилено работи за развитието на туризма в региона . Отварянето на граничния пункт Златоград-Термес допълнително..

публикувано на 26.04.18 в 09:35

За сезонната работа на нашето Черноморие

Заведенията в Кърджали масово остават без персонал. Навсякъде има обяви - търсим сервитьор, барман или готвач. Същото е и положението с хотелите и магазините. Причината е настъпването на летния сезон, като все повече хора вземат неплатен отпуск или..

публикувано на 20.04.18 в 12:51
temida

Милена Караманолова, председател на адвокатската колегия в Кърджали: Не смятам, че адвокатските хонорари са непосилни

Днес отбелязваме Деня на Българската Конституция и на юриста . На 16 април 1879 г. се поставя началото на парламентарния живот в освободена България . Първата българска конституция е приета от Учредителното събрание във Велико Търново . Народните..

публикувано на 16.04.18 в 15:16
краставици

"Солен" ли е все още вкусът на краставиците в Кърджали?

За цените на пазара на краставиците в Кърджали в момента, ще научите от следващия репортаж. След Великден зеленчуците са два пъти по-евтини, като най-изгодните краставици са по 1.70 лв., а за най-големия християнски празник стигаха до 5 лева за..

публикувано на 16.04.18 в 14:54

Оргонитът - талисман с лечебни свойства

Оргонитът добива все по-голяма популярност сред хората. Но какво е това?! Малък предмет или по-скоро съоръжение, което е направено от смес от метални частици, минерал и, смола. Въздействието, което оказва върху живите организми и околната среда, е..

публикувано на 10.04.18 в 12:00

Никола Чанев: Надявам се поправките в Закона да елиминират неясностите за собствеността на язовирите

Предстоящите промени в Закона за водите, свързани със стопанисването и управлението на водните обекти обсъдиха областният управител на Кърджали Никола Чанев и ръководният екип на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДМТН/ в лицето на..

публикувано на 10.04.18 в 10:15

Има ли скрити коалиции в местният общински съвет

От години ДПС има пълно мнозинство в Кърджали и може да управлява, без да се съобразя с опозиционните политически сили. Наистина ли е така и има ли скрити коалиции в месния общински съвет. Кой управлява всъщност Кърджали? Заплаха ли е ДОСТ за ДПС и ще..

публикувано на 03.04.18 в 11:48

Жанета Богданова: Животните имат право да бъдат хранени, обичани, лекувани

Animal Care - Кърджали, в превод Грижа за животните е група във фейсбук, направена от Доброволци, които помагат с каквото и когато могат на бездомните животни в Кърджали. Обединява ги едиственно желанието да подобрят живота на тези които..

публикувано на 02.04.18 в 15:35

Светозар Казанджиев с разкази от Родопите

 Светозар Казанджиев, един човек, който толкова силно обича Родопите и всичко в нея. За това и повечето му трудове са свързани с планината.Той беше за втори път в Кърджали за представянето на най-новата си книга "Милост" в читалище "Родопски фар". Един..

публикувано на 02.04.18 в 14:23

Във Велинград пишат великденски яйца по стара традиция

От днес започва Страстната седмица. Тя започва с тържественото влизане на Иисус Христос в Йерусалим и завършва с неговото възкресение. Всеки ден от тази седмица се нарича велик - Велики понеделник, Велики вторник и така нататък. Тя е последната от..

публикувано на 02.04.18 в 13:42