След първото кафе

Предаване "След първото кафе" ...

Оргонитът - талисман с лечебни свойства

Оргонитът добива все по-голяма популярност сред хората. Но какво е това?! Малък предмет или по-скоро съоръжение, което е направено от смес от метални частици, минерал и, смола. Въздействието, което оказва върху живите организми и околната среда, е..

публикувано на 10.04.18 в 12:00

Никола Чанев: Надявам се поправките в Закона да елиминират неясностите за собствеността на язовирите

Предстоящите промени в Закона за водите, свързани със стопанисването и управлението на водните обекти обсъдиха областният управител на Кърджали Никола Чанев и ръководният екип на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДМТН/ в лицето на..

публикувано на 10.04.18 в 10:15

Има ли скрити коалиции в местният общински съвет

От години ДПС има пълно мнозинство в Кърджали и може да управлява, без да се съобразя с опозиционните политически сили. Наистина ли е така и има ли скрити коалиции в месния общински съвет. Кой управлява всъщност Кърджали? Заплаха ли е ДОСТ за ДПС и ще..

публикувано на 03.04.18 в 11:48

Жанета Богданова: Животните имат право да бъдат хранени, обичани, лекувани

Animal Care - Кърджали, в превод Грижа за животните е група във фейсбук, направена от Доброволци, които помагат с каквото и когато могат на бездомните животни в Кърджали. Обединява ги едиственно желанието да подобрят живота на тези които..

публикувано на 02.04.18 в 15:35

Светозар Казанджиев с разкази от Родопите

 Светозар Казанджиев, един човек, който толкова силно обича Родопите и всичко в нея. За това и повечето му трудове са свързани с планината.Той беше за втори път в Кърджали за представянето на най-новата си книга "Милост" в читалище "Родопски фар". Един..

публикувано на 02.04.18 в 14:23

Във Велинград пишат великденски яйца по стара традиция

От днес започва Страстната седмица. Тя започва с тържественото влизане на Иисус Христос в Йерусалим и завършва с неговото възкресение. Всеки ден от тази седмица се нарича велик - Велики понеделник, Велики вторник и така нататък. Тя е последната от..

публикувано на 02.04.18 в 13:42

Агнешкото за Великден - българско, има и за износ

Гръцките животновъди обмислят да пласират агнетата си за Великден не в Гърция, а в България, тъй като цените им били по-изгодни, съобщава "Прото тема". "Тази година за първи път няма да сме изправени пред феномена български агнета да се продават за..

публикувано на 02.04.18 в 12:38

Стефан Чолаков с инициативата "Ако си дал"

Стефан Чолаков, бизнесмен от София е подал документи в община Кърджали за откриване на склад за безплатна храна за социалнослаби. Вече четири години Чолаков изхранва хора в беда като първата му инициатива тръгва от поставена хладилна витрина на..

публикувано на 30.03.18 в 12:48

Каузите и постиженията на СУ "Йордан Йовков"

СУ „Йордан Йовков“ - гр. Кърджали стана най-голям дарител  в Националния конкурс "Мартеничка с кауза", организиран от Юнеско. Паралелно с това групата за автентичен фолклор към учебното заведение стана носител на златен медал от Националния фолклорен..

публикувано на 30.03.18 в 11:58

Повече от 600 танцьори се събират в Крумовград

Повече от 600 танцьори от 18 клуба от цялата страна ще се включат в традиционния празник в Крумовград на 31 март, Лазаровден. Тържеството на песента, танца и народната музика ще се проведе под надслов  "Да празнуваме Цветница с Китка и приятели"...

публикувано на 30.03.18 в 11:29