След първото кафе

Предаване "След първото кафе" ...

Д-р Иванка Овчарова, основател на очното отделение в Кърджали: Печелих доверието на болните

Тя е една от първите лекари в Кърджали, основала е очното отделение в болницата в далечната 1959 година. Лекувала е там стотици болни, но помни името на първия пациент. Работила е заедно с д-р Атанас Дафовски, на когото днес е наречено..

публикувано на 25.06.18 в 15:25
Румен Пехливанов

Румен Пехливанов: Дългото забавяне на строежа на ГКПП Рудозем-Ксанти ще ни ощети финансово

Фирма, регистрирана за продажба на коли, мотори и мотопеди, спря поръчката за изграждане на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Рудозем - Ксанти. Поръчката за строителството на граничния пункт през прохода Елидже и подходен път до него бе..

публикувано на 18.06.18 в 11:45

Алергологът д-р Мони Турналиев: Мръсният въздух винаги влошава алергичните състояния

Според семейния лекар д-р Невин Садъкова се срещат случаи на алергичен конюнктивит, отключени заради мръсен въздух. Доказана ли е обаче тази взаимовръзка и има ли тя медицинска логика? На този въпрос ни отговаря д-р Мони Турналиев от Смолян,..

публикувано на 18.06.18 в 11:03
Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки: Родените на Изток не сме аборигени

Българските представители в Европейския парламент са направили предложение за промяна в един от регламентите на ЕС, така че да няма двоен стандарт при храните у нас и в Западна Европа. Този регламент ще бъде променен. Това заяви евродепутатът Ангел..

публикувано на 11.06.18 в 11:04

Димитър Калчев: Волейбол в Европа - това ми е целта

Един кърджалиец се доказа и в далечна Америка като успешен млад човек. Той завърши третата година от обучението си в калифорнийския университет Нортридж и то с отличен успех. Макар че финансите не са голямата му слабост, се отнася отговорно към..

публикувано на 11.06.18 в 10:20

Джаз фестивалът "Долината на Орфей" е музикалното събитие на годината в Кърджали

За втора поредна година Кърджали ще бъде домакин на Джаз фестивала "Долината на Орфей" . Музикалното събитие на годината се организира от сдружението "Долината на Орфей" и община Кърджали . Събитието ще се проведе в събота от 18 ч. на площада пред..

публикувано на 07.06.18 в 16:07

Проблемите с паркирането и трафика обсъдиха в Кърджали

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата проведе първото си заседание за 2018 г. То бе ръководено от заместник областния управител Севда Камбурова.  Във фокуса на обсъжданията бе необходимостта от въвеждане на нова организация на..

публикувано на 07.06.18 в 11:06

Доброволци от превантивно-информационния център в Кърджали заминават на обучение в Пампорово

Доброволци от превантивно-информационния център по наркотични вещества в Кърджали заминават на тридневно обучение днес в Пампорово. Към тях ще се присъединят и доброволци от  Смолян, Хасково, Габрово и Стара Загора. За акцентите в семинара и за..

публикувано на 07.06.18 в 10:51

Триото на Антони Желев-Бени открива джазфеста в Кърджали

Тази събота Кърджали ще бъде домакин на 2-рото издание на джаз фестивала "Долината на Орфей" - Кърджали 2018. Фестивалът се организира от сдружение "Долината на Орфей" и община Кърджали, а тази година радио Кърджали е негов медиен партньор...

публикувано на 05.06.18 в 12:35

Елица Стоянова от група Аегония: Във Финландия играхме Дунавско хоро в студа и заобичахме родния фолклор

Сигурно сте чули вече песента "Ща да ида майчинко. The Maid and the Mountain" . Тя е на кърджалийката Елица Стоянова или по-скоро с нейното участие . Елица в момента е програмист в София, а през малкото си свободно време се отдава на музиката. В..

публикувано на 04.06.18 в 15:14