Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

От Орлин Баев - хипнотерапевт и психолог пък ще научим кои са признаците на прегарянето на работа, кое може да променим в поведението си и защо работата със сърце и душа, няма как да ни изтощи. Следва една "иновативна" рецепта на мусака със сармички,..

публикувано на 22.06.22 в 12:15

Учителят по йога Красимира Кузева: Индийците са по-щастливи, макар и по-бедни

На 21 юни, понеделник, Светът отбелязва Международния ден на йога . Един от йога учителите в Кърджали е Красимира Кузева , която се обучава по методите на бахарската школа в сърцето на тази духовна система - Индия. Там я впечатлява това, че въпреки..

публикувано на 21.06.22 в 17:38
Кремена Станилова

Фестивал ни учи как да открием автентичното си Аз след 40

Лятото е в разгара си , но по всяко време, колкото и да ни е отпочиващо, човек може да научи нещо полезно и да се развива. Такава възможност ни дава вторият фестивал "Животът след 40" под надслов "Време за освобождение, време за наслаждение"...

публикувано на 20.06.22 в 02:56

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Останете с предаването "Вкусен следобед" всяка неделя от 4 до 6 часа на 90 мегахерца и онлайн на https://binar.bg/radio-kardzhali/

публикувано на 15.06.22 в 14:50

Виктория Стоянова: Конете са почти митични същества, като еднорозите

До 18-и юни ще продължи изложбата на световнопризнатата художничка Виктория Стоянова в Керимовата къща в Кърджали. Виктория Стоянова е родена в София, през май 1968 г. На 18-годишна възраст става моден дизайнер, а по-късно и на две собствени марки...

публикувано на 15.06.22 в 12:28

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част на предаването ще научим повече за интересния свят на прочутото японско анимационно студио Гибли. След това ще си приготвим турско пиде със сирене , след което Нахит Догу ще ни отведе до моста на село Лисиците. Бъдете с нас всяка..

публикувано на 07.06.22 в 18:15

Ароматите на лятото в чинията - пилешко месо с ягодова салца и мента

В сезона на свежите плодове и зеленчуци, откъснати направо от градината, е направо недопустимо да не си направим нещо вкусно с тях. В момента има много ягоди и череши, предимно български, от които могат да се приготвят изкусителни десерти . Но пък..

публикувано на 31.05.22 в 15:21

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

След това ще научим каква е програмата на община Кърджали за 24 май , Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, след което ви предлагам една рецепта за канелони с кайма. Във втората част на предаването отправяме поглед към..

обновено на 31.05.22 в 12:18

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Кулинарните ни сезонни изненади са във втората част на предаването. В сезона на свежите плодове и зеленчуци, откъснати направо от градината, е направо недопустимо да не си направим нещо вкусно с тях. Например пилешко месо с ягодова салца - два..

публикувано на 31.05.22 в 09:53

Спомен за Теофана Текелиева: Работата на попрището на културата е подвиг

Продължава разговорът ми с Теофана Текелиева , който направих приживе с интелектуалката и общественичка през 2017 година . Дали театърът трябва да се изучава в училище? Какво е отношението й към състоянието на културния институт и болката й за..

публикувано на 23.05.22 в 12:25