Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

Зора и Косьо - дует на две горски създания, които ни отвеждат на уютни места

Сигурно всички деца, а и по-възрастни си имат супер баба , която има магични сили - с едната ръка готви, с друга плете и така прави дома вълшебен и създава настроение за игри у дома. А когато си легнат, си мечтаят за странно същество, което долита..

публикувано на 04.02.22 в 14:23

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, в този хубав ден, от мен, Радка Петкова и любимото ви развлекателно предаване "Вкусен следобед"!, това е епизодът от тази неделя, 30 януари. Във втората част на предаването ще отдадем дължимото на "Алиса в страната на чудесата",..

публикувано на 31.01.22 в 12:50

Нарисувай ми овца. Малкият Принц в рисунките на Петя

Кой не е наблюдавал вечер звездното небе в очакване там да види очертанията на малка планета с роза и силуета на едно момче ? "Малкият Принц", тази неостаряваща книга на Екзюпери ни вдъхновява вече 75 години. Алегоричната приказка за възрастни..

публикувано на 28.01.22 в 13:42

Рокгрупа "Хоризонт" благодари на феновете си с лимитиран албум

Г рупа "Хоризонт" издадоха лимитиран концертен албум, к ойто е едно намигване към техните фенове, да очакват в бъдеще и живи участия. Рок групата е кръстила диска "Обещаваме да се видим пак", тъй като през последните години срещите с публиката са..

публикувано на 28.01.22 в 13:10

Торта с моркови? Да, в сладък вариант

Всички знаем вица за заекът, който поискал да си купи торта с моркови. И не само той, популярността на този сладкиш у нас расте, смята кулинарят от Смолян Снежана Орлова . Морковите се съчетават прекрасно със смеси и за сладки, и за солени ястия,..

публикувано на 27.01.22 в 17:11

Радост Николаева: В молекулата на Кърджали е заложен богат културен ресурс

Днес е Международен ден в памет на жертвите на Холокоста . По този повод си припомняме любопитни факти за живота на еврейската общност в Кърджали - откъде са дошли, коя част на града са населявали, какъв е бил техният поминък, както и кога и защо..

публикувано на 27.01.22 в 12:24

"Ноти в сатен" - за да избягате от скуката и депресията

И сега към новите предавания на Радио Кърджали, което от началото на тази година увеличи програмата си с още три часа продукция.  Днес,  пет и половина години след първото излъчване, имаме 18 часа собствен ефир. Едно от новите предавания е "Ноти в..

публикувано на 20.01.22 в 17:27

Петя Аргирова: Истинската торта Гараш е като орехова целувка

За рождения ден на Вкусен следобед, нашата задгранична приятелка Петя Аргирова предлага автентична рецепта на торта Гараш, която тя помни от своето детство. Но нека първо да прочетем един цитат от книгата "Соц-гурме": "Тази мистериозна..

публикувано на 20.01.22 в 12:47

Божидара Ангелова: Пожелавам ви да откривате света!

През годините ние растяхме и с фейлетоните на леля Приказка, творческия псевдоним на Божидара Ангелова. Смяхме се на предложенията за празнични промоции , както и на патилата на Стойна Кирова със сметките за ток, с великите шопски мъдрости на..

публикувано на 20.01.22 в 11:40

Тиквеник с ябълки и дюли за рожден ден

Няма празник, без хубаво меню, в която основен акцент е тортата . Но приятелката на предаването, още от самото му начало, може би и защото е здраво свързана с фолклорните традиции, Росица Генчева, ни предложи да си направим тиквеник - освен с..

публикувано на 20.01.22 в 11:32