Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

Обичаните книжни мечета - от мечо Пух до Чебурашка

Други известни книжни мечета излизат под перото на руския класик Лев Толстой, в картинна книжка, посветена на порастването "Чао, мило, мече" и "Чутовното нашествие на мечките в Сицилия" на Дино Будзати, по която книга има и филм, който е представян..

публикувано на 23.12.21 в 12:28

Сармите с булгур характерни за Бъдни вечер в миналото

Утре всички ще стихнат в очакване на Бъдни вечер - един от най-светлите християнски празници, който се отбелязва семейно и предшества раждането на Божия син Исус Христос. Празникът е посветен на дома, на огнището, но и на починалите предци -..

публикувано на 23.12.21 в 11:57

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, в този хубав ден, от мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед". Подгответе се за приятни и вкусни мигове, в подготовката за посрещането на Бъдни вечер и на най-вълшебния ден в годината, Коледа! След като ни замирише на..

публикувано на 19.12.21 в 18:14

Маслено писмо на пекари оформя немския щолен в днешния му вид

Както научихме, немските домакини се подготвят за Рождество четири седмици подред, в месеца, наречен Адвент. В домовете им ухае на меденки с джинджифил, и разбира се, на популярния немски щолен. Това е сладкиш, който се повива като бебе,..

публикувано на 15.12.21 в 13:58

Цели семейства в Германия пекат коледните сладки

Как празнуват Коледа в Германия, където има немалко наши сънародници. В западната страна се подготвят отдалеч за празника, п рез целия декември. Месецът преди Рождество се нарича адвент и всяка седмица се палят по една празнична свещ върху..

публикувано на 15.12.21 в 13:10

Лимон, грейпфрут и зелев сок за изтрезняване

Прословутият следпразничен махмурлук е от онези досадни съпътстващи проблеми , които никак не искаме да ни се стоварят на главите след Коледа. Как да отрезнеем бързо след празниците, особено ако трябва и да ходим на работа на следващия ден , а..

публикувано на 15.12.21 в 12:17

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, в този хубав ден, от мен , Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед ". Подгответе се за приятни споделени мигове на крилете на книгите и вкуса на най-вълшебните дни в годината .   След това, отиваме към Германия, където..

публикувано на 13.12.21 в 20:15

Тарталетите - кошнички с пиршества от Рим

Всеки от нас е опитвал тарталети - симпатични кошнички от ронливо тесто,  крем и пресни плодове. По същество това е малък тарт. В различните страни този десерт се приготвя по различен начин. В много случаи дъното на кошничката първо се залива..

публикувано на 08.12.21 в 12:16

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част , ще се поровим малко от къде произтичат тарталетите - малките вкусни кошнички от ронливо тесто, крем и пресни плодове. За разновидностите на тази вкусотия, за френския киш Лорен и за това как сами да си приготвим..

публикувано на 09.11.21 в 12:30

Иван Мирчев: Преживях директна битка със смъртта

Обществото ни очевидно е поляризирано на тема ваксинация и въвеждане на зелен сертификат, но как гледат на имунизациите срещу КОВИД-19 тези, които са били съвсем близо до смъртта? Един от тях е Иван Мирчев, лайф коуч по професия. Почти година..

публикувано на 02.11.21 в 13:58