Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Вие сте с предаването "Вкусен следобед" и с мен, Радка Петкова по лежерно време, в неделя следобяд. Радиото може да бъде фон на всяка дейност, а ако и през това време научаваме нещо интересно и си отдъхваме, това може да бъде ни носи..

публикувано на 08.10.18 в 10:29

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, от мен Радка Петкова и предаването Вкусен следобед от 30 септември, което този път наистина се заявява сериозно като пространство, лишено от стрес. Това е така, защото си говоря с Кремена Станилова, психотелесен терапевт,..

публикувано на 03.10.18 в 14:44

Стресът - убиец или вдъхновител?

Както каза и терапевтката Кремена Станилова, в живота ни освен реален, истински и измерим стрес, има и илюзорен. Тялото ни обаче не разпознава кога става дума за т.нар. субективен стрес и завихря същински коктейл от хормонална буря в тялото ни -..

публикувано на 03.10.18 в 13:47

Психотелесният терапевт Кремена Станилова: Да се научим да казваме "Не", но по правилния начин!

А сега искам да ви представя психотелесния терапевт Кремена Станилова, която има свое студио съвсем наблизо, в Хасково, наречен на името на богиня. Наскоро  специалистът представи книгата си "Сбогом паника и стрес" в Кърджали, но не само това беше..

публикувано на 01.10.18 в 12:39

Какво е брънза, рецепта с брънза. Как да си направим торта "Снежната кралица"

Отмина тридневния фестивал на киселото мляко в Момчиловци, но желанието ни да си хапваме гъсто и истинско кисело мляко остава съвсем реално . Да, знаем, че да го открием по магазините, клуни към нула. Затова все по-често се спираме..

публикувано на 01.10.18 в 10:53

Секунда след 12 - магичният свят на Христина Мачикян

А сега нека да ви представя една магична книга, която завладя умовете и сърцата на кърджалийци със своите фини светове на прага на реалното и съня. Секунда след 12 - първият отпечатан сборник на Христина Макичян с 33 магични разказа бе..

публикувано на 24.09.18 в 14:21

Кирила Ангелова: Сладкарското изкуство се овладява със сърце

А сега искам да ви представя една жена, която е от Кърджали, но мечтите й стигат много по-далеч и така, авантюристично заминава за Лондон. Там пребивава четири години . Това е  Кирила Ангелова . В мъгливата държава тя усъвършенства..

публикувано на 14.09.18 в 18:31

Как се пишат приказки по поръчка?

А сега искам да ви срещна и с жена разказвач на приказки, Диана Петрова . Тя живее в света на приказните истории почти и в реалността, защото обича тишината, планината и тихото съзерцание от интровертния начин на живот. Всъщност, нарича себе си..

публикувано на 04.09.18 в 11:13

Кърджалиецът Божидар Антонов разби рекорда на супермаратона Ком-Емине

Кърджалиецът Божидар Антонов разби личният си рекорд и този за България на супермаратона Ком-Емине , който преминава по билото на Стара планина . Бегачът на ултрадълги разстояния преодоля дистанцията с много изкачвания за повече от 4 дни, но..

публикувано на 17.08.18 в 17:11

Група "Аегония" с кърджалийския вокал Елица Стоянова в класация за независими творци по БНТ

Певицата от група "Аегония", кърджалийката Елица Стоянова съобщи, че групата вече участва в класацията по БНТ на Васко Громков "НОВО 10 + 2". Това е класация за нови клипове, подреждани чрез гласуване на сайта на националната телевизия . Тя се..

публикувано на 13.08.18 в 11:56