Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

Джазфестивалът "Долината на Орфей" - силна заявка за бъдещето

Красив джаз концерт с участието на звездата Хилда Казасян привлече стотици хора пред Дома на културата през уикенда. Дъщерята на известния композитор Вили Казасян идва за пръв път в Кърджали. Джаз певицата се качи на сцената в края на програмата..

публикувано на 12.06.18 в 08:49

Ирина Чанкова, козметик: Хидратирайте кожата си целогодишно, избягвайте солариума

Едва един месец ни дели от горещия юли и вечерните нощи край плажа. Морският бряг ни очаква и имаме съвсем кратко време да влезем във форма . Не кръгла, разбира се, тъй като привлекателната женска фигура се характеризира с красивите извивки..

публикувано на 04.06.18 в 14:36

Владимир Чукич: Да пазим нашата идентичност като православни, които пишат на кирилица

Разговорът с твореца Владимир Чукич бе провокиран от 24 май, Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост . Той обаче остава валиден и днес, защото грижата за това в какви думи обличаме мислите си и как пишем, ангажира всички нас...

публикувано на 28.05.18 в 09:59

Орлин Горанов и Еделина Кънева - звездите от Уестсайдска история

В Кърджали гостуваха трима звездни музиканти с мюзикъла Уестсайдска история. Орлин Горанов и Орлин Павлов си партнираха на сцената с оперното сопрано Еделина Кънева . А оркестърът на Държавната опера в Бургас под диригентството на Йордан..

публикувано на 28.05.18 в 10:30

Писателят Хасан Ефраимов на гости за рождения ден на литературен клуб

През почивните дни писателят д-р Хасан Ефраимов гостува втори път на кърджалийци . При първото му посещение, за Деня на Кърджали, бе представен спектакълът "Джанки в Манхатън" по едноименния разказ на твореца. Хасан Ефраимов е автор на..

публикувано на 21.05.18 в 10:39

Хасан Ефраимов: Понякога спирам с дни да пиша, защото преживявам разказите си

Чудна градина разцъфтя на покрив на защитено жилище и на две тераси в Добрич. Идеята за създаването на социално предприятие, което да помага финансово на хора с нежни души, е подета от фондация „Свети Николай Чудотворец”. Хората, които..

публикувано на 14.05.18 в 14:58

Николай Мартинов Сървайвъра: Избягвам градската среда и туристическите "магистрали"

Николай Мартинов - Сървайвъра е един вечно оцеляващ мъж от Кърджали . Той пристигна в студиото с една от дъщерите си Габриела, която също е завършила Националната спортна академия и споделя живота и философията на баща си . И двамата се занимават с..

публикувано на 29.04.18 в 18:54