Местни избори 2019 - кампанията в регионите

     

     

     

     

   

Кампанията

Николай Димитров е избран за кмет на Несебър, но не може да се закълне, защото е в ареста.

Областният управител на Бургас пренасочи към ОИК въпросите за кмета на Несебър

След като ЦИК отказа да се произнесе по сложния казус в Несебър , при който новоизбрания кмет Николай Димитров е в ареста за купуване на гласове, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков пренасочи въпросите си към Общинската избирателна комисия в..

публикувано на 06.11.19 в 14:14

БСП иска касиране на балотажа за кмет на Шумен

До края на седмицата БСП ще внесе в Административния съд жалба с искане за касиране на вота за кмет на община Шумен и ръчно броене на бюлетините. Това заяви общинският председател на партията Веселин Пенчев. Причина за жалбата на социалистите са..

публикувано на 06.11.19 в 12:27
Георг Спартански, кмет на Плевен

Георг Спартански иска от МВР мерки срещу купуването на гласове

Избраният за втори мандат кмет на Плевен Георг Спартански настоява за анализ от Областната дирекция на МВР за мерките на втория тур срещу купуването на гласове. Той също така обмисля да покани посланиците от ЕС, ако не получи обяснение в разумен срок..

публикувано на 05.11.19 в 20:19

Дариткова: ГЕРБ запазва присъствието си в Смолянска област

Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова заяви, че в Смолянска област партията е запазила своето присъствие като е спечелила 5 общини: "Общинските съветници за Смолянска област, които са показател за подкрепата на партийните листи, се..

публикувано на 05.11.19 в 20:12

В ЦИК получиха протоколите от балотажа във всички ОИК

Всички 196 общински избирателни комисии предадоха протоколите от балотажа в ЦИК. Данните ще се обработят повторно, но това не променя вече обявените от общинските комисии  резултати за избраните кметове и общински съветници.  На базата на повторната..

обновено на 05.11.19 в 18:59