Местни избори 2019 - кампанията в регионите

     

     

     

     

   

Кампанията

На балотаж за кмет на Ловеч са кандидатът на ГЕРБ Корнелия Маринова (вляво) и Радина Банкова – БСП.

БСП няма да обжалва изборните резултати в Ловеч

БСП-Ловеч няма да обжалва резултатите от избора за кмет на общината. Кандидатът на социалистите Радина Банкова загуби балотажа от кандидата на ГЕРБ Корнелия Маринова с 347 гласа. Председателят на предизборния щаб на БСП в Ловеч Димитър Горов поясни:..

публикувано на 05.11.19 в 17:07
Община Болярово

Кметовете и съветниците общините Елхово и Болярово положиха клетва

Кметовете и съветниците в крайграничните общини Елхово и Болярово положиха клетва.  В община Елхово за четвърти пореден мандат продължава управлението кметът Петър Киров. В местния парламент ГЕРБ има мнозинство от 9 съветници, 5 -ма са от БСП и..

публикувано на 05.11.19 в 16:48

Кметът и общинските съветници в Трекляно положиха клетва

Районната прокуратура в Кюстендил е разпоредила проверка дали в избирателните списъци за местния вот в община Трекляно е имало включено и 10-годишно дете, както писаха някои сайтове. Това ще стане в рамките на досъбедното производство, образувано за..

публикувано на 05.11.19 в 15:58

Новите кметове на Ивайловград, Любимец, Симеоновград и Стамболово положиха клетви

Новоизбраните представители на местната власт в Ивайловград, Любимец, Симеоновград и Стамболово положиха клетви на тържествени заседания на общинските съвети. Диана Овчарова ще бъде кмет за четвърти път в Ивайловград, трети мандат ще има кметът..

публикувано на 05.11.19 в 15:52
Румен Христов

Румен Христов за местния вот: Десницата победи

Ръководството на Съюзът на демократичните сили излезе с първа официална оценка за отминалите местни избори. СДС е разширил своите позиции в местната власт, като е получил 150 000 гласа и е спечелил 193-ма общински съветници. От друга страна, приносът на..

публикувано на 05.11.19 в 14:14