Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фандъкова: Отказвала съм други позиции, за мен кмет на София е кауза

Влизам в кампанията с ясен график за работа с нови проекти и нови идеи, обяви тя

Йорданка Фандъкова
Снимка: Ани Петрова

"Три са водещите задачи, които си поставям - целенасочена работа в кварталите, развитие на София като зелен и чист град и третата - строителството на метрото - това е проект, който променя града ни". Това каза пред БНР кметът на София Йорданка Фандъкова, която е кандидат на ГЕРБ за четвърти мандат за столичен градоначалник. Тя обяви, че влиза в кампанията с ясен график за работа с нови проекти и нови идеи.

"В листата за общински съветници, която подготвяме в момента, съм поканила хора, които са утвърдени специалисти в различни сфери в работата на града и млади хора със свежи идеи. София има нужда от нови хора и нова енергия. Разбира се, че ще разчитам на опитните колеги, които много активно работиха за промяната на града досега, но за мен най-важна е промяната в структурата. Имаме нови предизвикателства пред града", обяви столичният кмет и уточни, че се работи усилено, за да бъдат осигурени повече места в детските градини и ясли: "В момента строим 8 нови детски градини. Пет от тях ще бъдат завършени до края на годината. Започваме още 9". 

По думите на Фандъкова кампанията за кмет на София ще бъде сериозна. Тя заяви, че не подценява никой от кандидатите и допълни: "За мен изборите за кмет са избори за развитието и перспективата на града ни. Имала съм възможности и за други позиции, но съм отказвала, защото за мен това е каузата, зад която съм застанала".

Според столичния кмет е нормално да се търси широка подкрепа най-вече за проектите за града, които са в интерес на всички граждани:

"Винаги съм казвала, че тротоарите в София не са син и червен, а ляв и десен и се нуждаят от ремонти".

В предаването "12+4" по програма "Хоризонт" Фандъкова припомни, че в периода на управлението на кабинета "Орешарски" е получавала отказ за финансиране на проекта за метрото, но Столичната община е поемала разходите, след което от ЕК са получавани средствата. Тя оцени, че това е безспорно стратегически проект за столицата.

"Всеки в процеса на ремонта на улица "Граф Игнатиев" носи своята отговорност и аз няма да отричам и моята", заяви кметът Фандъкова и припомни, че тя е налагала най-високите санкции в държавата, глобявайки проектантите на този проект за ремонт на знаковата софийска улица. Тя изрази очакване, че площад "Славейков" отново ще се оживи, след като бъде върнат там книжният пазар. 

Цялото интервю на Лъчезар Цветков с Йорданка Фандъкова в предаването "12+4" можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Мая Манолова

Мая Манолова обяви, че влиза в битката за кмет на София

Мая Манолова обяви, че се включва в надпреварата за кметския пост в София. На среща с граждани тази вечер тя обяви, че подава оставка от поста национален омбудсман. „Честно казано, предвид агресията, на която сме подложени аз и моите колеги..

публикувано на 02.09.19 в 22:08
ВИЖТЕ ОЩЕ

Повторно броене на бюлетините от местния вот в още 108 секции в Плевен

Административният съд в Плевен назначи повторно броене на бюлетините в още 108 секции. Това стана по искане на местната коалиция "Ние, гражданите".  До момента за втори път допълнително са били проверени резултатите в 60 секции. Какво показва..

публикувано на 19.11.19 в 20:14
Мая Манолова

Мая Манолова внася жалба за касиране на изборите

Жалбата на Мая Манолова срещу изборните резултати в столицата ще бъде внесена днес в Общинската избирателна комисия, съобщиха от инициативния комитет, издигнал кандидатурата й. В жалбата са посочени доказателства за груби нарушения на..

обновено на 11.11.19 в 09:16

Глобиха 1000 лева член на секционна комисия, заснел вота си с мобилен телефон

Общинската избирателна комисия в Дупница наложи глоба от 1000 лева на член на секционна комисия при балотажа миналата неделя, заснела вота си с мобилен телефон. Сигналът подали застъпници на една от партиите. Председателят на общинската..

публикувано на 10.11.19 в 16:18

БСП иска касиране и на изборите за кмет в Горна Оряховица

В Горна Оряховица БСП внесе жалба, с която настоява за касиране и на изборите за кмет на общината. Местната коалиция „БСП за България, АБВ, Движение 21” обжалва в съда и изборите за общински съветници. Жалбата е депозирана в Общинската..

публикувано на 10.11.19 в 15:57
Десислава Тодорова положи днес клетва като кмет на Борован за 3-ти мандат.

Протест в Борован срещу новоизбрания кмет

Със скандирания „Оставка“ десетки жители на община Борован протестираха пред сградата на местната управа в селото, където новоизбраният кмет Десислава Тодорова положи клетва. С десет гласа тя спечели  балотажа срещу Иван Костовски от ГЕРБ. Тодорова..

публикувано на 08.11.19 в 19:36