Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Концерт на Детския радиохор в чест на 55-годишнината на състава

| обновено на 20.03.15 в 13:16
На 21 март от 19.00 часа в зала „България“ ще изнесе концерт Детският радиохор с главен диригент Венеция Караманова. Клавирният съпровод е поверен на Светлана Ананиевска.

Програмата на концерта е напълно обновена и подчинена на идеята за взаимопроникване между  жанровете. Включени са произведения от Астор Пиацола, Ендрю Лойд Уебър и Джордж Гершуин, от репертоара на „Бийтълс“ и „Металика“, както и фолклорни обработки.

СнимкаКонцертът на Детския радиохор в зала „България“ е част от 55-годишната история на състава. Наред с малките певци, на сцената ще излязат певицата Мария Радоева – една от изгряващите оперни звезди-възпитанички на състава, формация от „Космическите гласове“ с диригент Ваня Монева, Гвардейският представителен духов оркестър с диригент майор Ради Радев и Венеция Нацова –друга наша бъдеща оперна надежда.  Нашият подарък за публиката са новите песни в репертоара и вечно младите гласове на певците“ - Венеция Караманова, главен диригент на Детския радиохор.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Резултат от конкурса за позицията диригент на Детския радиохор

За успешно издържали конкурса  се считат следните кандидати : 1.   Теодора Василева Димитрова 2.   Александър Александров Кочков 3.   Веселина Иванова Драголова -Данаилова 4.   Милен Емилов Иванов Конкурсната комисия предлага на позицията диригент на Детския радиохор да бъде назначена класираната на първо място Теодора..

публикувано на 09.01.18 в 17:41

Списък на допуснатите кандидати до конкурс за диригент на Детския радиохор

След преглед на постъпилите молби и приложените документи и автобиографии до конкурс се допускат следните кандидати: 1.   Александър Александров Кочков 2.   Веселина Иванова Драголова –Данаилова 3.   Деница Йорданова Кабурова 4.   Зорница Христова Манова 5.   Илия Здравков Михайлов 6...

публикувано на 02.01.18 в 12:35

Детският хор на БНР изнесе концерт в Международния хоров фестивал на камерни хорове и вокални ансамбли в Крагуевац

Детският радиохор с диригент Венеция Караманова изнесе самостоятелен концерт в рамките на своето участие в Дванадесетия международен фестивал на камерните хорове и вокални ансамбли, който се провежда от 20 до 24 август 2017 г. в гр. Крагуевац, Сърбия и в който младите певци на Радиото участват с любезното съдействие и финансовата подкрепа на..

публикувано на 25.08.17 в 11:57

Направихте нашия празник чудесен и незабравим!

На 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, Детският радиохор с главен диригент Венеция Караманова и пианист-акомпанятор Светлана Ананиевска изнесе голям празничен концерт в румънския град Тимишоара. На следващия ден, в по-съкратен вид показа друга част от богатия си репертоар в Стар Бешенов – най-старото и..

публикувано на 02.06.17 в 13:38

Списък на децата, приети за стажант-хористи в Детския хор на БНР

В А Ж Н О! Каним родителите на приетите за хористи деца на среща в неделя, 10 април 2016 г. от 17:00 ч. в репетиционната зала на хора в БНР, на ул. „Драган Цанков” № 4. Поради ограничения брой места в залата, молим да присъства само по един родител /представител/, без самото дете.  1. Дилен Петкова Иванова 2. Ема Йорданова..

публикувано на 01.04.16 в 14:44