Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Все още" е заглавието на юбилейния концерт на композитора Кристиян Бояджиев

Снимка: Кирчо Стоичков

Кристиян Бояджиев е български композитор на забавни и детски песни, театрална музика, аранжор, музикален продуцент и изпълнител на клавишни инструменти.

Работи в БНТ и БНР, от 1998 е отговорен редактор на редакция “Поп и джаз” в програма “Христо Ботев” на БНР. Главен редактор в редакция “Поп, рок и джаз” (от 2001). Един от учредителите на Музикаутор (1992). Председател на журито на “Бургас и морето” (от 2001). От 1996 е автор и водещ на седмичното предаване “Между барок и рок” (съвм. с Я. Богданова) и “Джаз клуб” по програма “Христо Ботев” на БНР.

Като автор на популярни песни дебютира през 1979 с песента “Размисъл” (изп. П. Чернев). Представител на една нова генерация творци, през 80-те години се утвърждава сред най-изявените имена в жанра на поп и рокмузиката. Осъществил е записи на над 250 песни и над 320 аранжимента. Сътрудничи с много от изявените български изпълнители като Лили Иванова ­(“За да те има”), Васил Найденов (“Звезди”), Орлин Горанов , група Трик (“В такава нощ”), Милена, Щурците ­ (“Рок концертът отшумя”), Стефка Оникян, Богдана Карадочева и др. Продуцира албуми на Нели Рангелова, Кристина Димитрова, Чочо Владовски, Ирина Флорин, хита “45 години стигат! Времето е наше!” и др.

Автор е на първата българска песен, излъчена по радио “ VОА Europe (1991). През 90-те години формира творчески тандем с Михаил Йончев ­ “КриМи”, с който осъществява много записи, сред които е шлагерът “Вяра, надежда, любов”. Носител е на награди от конкурси и фестивали като “Златният Орфей”, Младежки конкурс за забавна песен “Пролет”, “Златният петел” и др., театралната годишна награда “Куклар”. Пише музика за куклен театър, радио и телевизионни клипове и др.

В концерта ще се включат известни имена като: Стоян Янкулов, група Те, Маргарита Хранова, Орлин Горанов, Михаил Белчев, Хайгашот Агасян, Антони Дончев и много други.

Заповядайте на  26. 02. 2015 г. (четвъртък) от19.00 ч. в Първо студио на БНР!

 Билети на касата на РИЦ, бул.Драган Цанков №4.

ВИЖТЕ ОЩЕ
БНР

Нови условия за посещение на концертите на съставите на БНР

Уважаема публика, Съгласно Заповед № РД-01-856/19.10.2021 г. на Министъра на здравеопазването, считано от 21.10.2021 г.  всички, които желаят да посетят концертите на музикалните състави на Българското национално радио е необходимо да предоставят валиден „зелен сертификат“ или отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане PCR..

публикувано на 20.10.21 в 12:46

Морето оживява в следващия концерт на Радиооркестъра

Програмата на следващия концерт на Симфоничния оркестър на БНР е посветена на Морето, възпявано през различните епохи от гениите в световната лирика и музикалната литература.  Морето отдавна е обект на музикално изобразяване. Независимо дали става дума за Вагнеровите бурни морета от увертюрата на „Летящият холандец“ или за спокойните води на „En..

обновено на 14.10.21 в 21:58

Оркестърът за народна музика на БНР открива своя сезон

Оркестърът за народна музика на БНР открива своя 69-и творчески сезон днес от 19:00 часа в Първо студио на БНР. "Подготвили сме изключително интересни класически и премиерни заглавия, изпълнени от солистите на оркестъра Недялко Недялков, Костадин Генчев, Кръстьо Димов, Пейо Пеев, Петьо Костадинов, Иван Цонков и Мартин Владимиров, за когото това е и..

публикувано на 14.10.21 в 08:43

Откриване на концертния сезон на Смесения хор на БНР

На 14 октомври от 19.00 часа в Централния военен клуб София ще се състои с ъвместен концерт на Смесения хор на Българското национално радио и оркестър "Симфониета "София" при Общински културен институт "Надежда" към Столична община. В програмата ще чуете  Меса До мажор оп. 86 и  Соната №14 "Лунна"-I част от Лудвиг ван Бетовен в аранжимент за..

публикувано на 13.10.21 в 17:52
Откриване на сезона

Биг бендът на БНР открива своя концертен сезон

Биг бендът на Българското национално радио  и диригентът  Антони Дончев  откриват своя концертен сезон с юбилей на виртуозния тромбонист  Георги Корназов  и премиера на специално създадената за състава сюита „Отражения“. Георги Корназов е виртуозен български тромбонист, който живее и работи извън България, но концертира в цяла Европа и отвъд..

публикувано на 12.10.21 в 10:20