Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Все още" е заглавието на юбилейния концерт на композитора Кристиян Бояджиев

Снимка: Кирчо Стоичков

Кристиян Бояджиев е български композитор на забавни и детски песни, театрална музика, аранжор, музикален продуцент и изпълнител на клавишни инструменти.

Работи в БНТ и БНР, от 1998 е отговорен редактор на редакция “Поп и джаз” в програма “Христо Ботев” на БНР. Главен редактор в редакция “Поп, рок и джаз” (от 2001). Един от учредителите на Музикаутор (1992). Председател на журито на “Бургас и морето” (от 2001). От 1996 е автор и водещ на седмичното предаване “Между барок и рок” (съвм. с Я. Богданова) и “Джаз клуб” по програма “Христо Ботев” на БНР.

Като автор на популярни песни дебютира през 1979 с песента “Размисъл” (изп. П. Чернев). Представител на една нова генерация творци, през 80-те години се утвърждава сред най-изявените имена в жанра на поп и рокмузиката. Осъществил е записи на над 250 песни и над 320 аранжимента. Сътрудничи с много от изявените български изпълнители като Лили Иванова ­(“За да те има”), Васил Найденов (“Звезди”), Орлин Горанов , група Трик (“В такава нощ”), Милена, Щурците ­ (“Рок концертът отшумя”), Стефка Оникян, Богдана Карадочева и др. Продуцира албуми на Нели Рангелова, Кристина Димитрова, Чочо Владовски, Ирина Флорин, хита “45 години стигат! Времето е наше!” и др.

Автор е на първата българска песен, излъчена по радио “ VОА Europe (1991). През 90-те години формира творчески тандем с Михаил Йончев ­ “КриМи”, с който осъществява много записи, сред които е шлагерът “Вяра, надежда, любов”. Носител е на награди от конкурси и фестивали като “Златният Орфей”, Младежки конкурс за забавна песен “Пролет”, “Златният петел” и др., театралната годишна награда “Куклар”. Пише музика за куклен театър, радио и телевизионни клипове и др.

В концерта ще се включат известни имена като: Стоян Янкулов, група Те, Маргарита Хранова, Орлин Горанов, Михаил Белчев, Хайгашот Агасян, Антони Дончев и много други.

Заповядайте на  26. 02. 2015 г. (четвъртък) от19.00 ч. в Първо студио на БНР!

 Билети на касата на РИЦ, бул.Драган Цанков №4.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Симфоничен оркестър на БНР

Симфоничният оркестър на БНР ще участва на фестивала „Мартенски музикални дни“

На 22 септември Симфоничният оркестър на БНР с главен диригент Марк Кадин ще участва на международния фестивал „Мартенски музикални дни" в Русе. Тази година ще се проведе 60-тото издание на един от най-старите и престижни български форуми. Концертът на Радиосимфониците ще бъде дългоочаквано завръщане на състава след 6-годишно отсъствие. Оркестърът..

публикувано на 21.09.21 в 11:09

Музикалните състави на БНР с ярки програми и блестящи солисти през новия концертен сезон

Ярки програми, очаквани премиери и блестящи солисти ще предложат музикалните състави на Българското национално радио през новия концертен сезон. Билетите за концертите вече са в продажба в системата на EVENTIM. Над 40 концерта в различни жанрове са подготвили музикантите на БНР за сезон 2021/2022. Симфонична, фолклорна, хорова, детска и..

публикувано на 27.08.21 в 13:05

Симфоничният оркестър на БНР открива новия си концертен сезон

На 1 октомври, Международния ден на музиката, Симфо ничният оркестър на БНР с главен диригент Марк Кадин открива своя нов сезон в зала „България“. Ярките концептуални програми са отличителна черта в последните сезони на Радиооркестъра, прибавящи му нови почитатели. В предстоящите концерти публиката я очакват поредни смели идеи, звездни млади..

публикувано на 27.08.21 в 09:00

Галаконцерт на радиоконкурса за нови български поп и рок песни „Пролет 2021“

Скъпи почитатели на новата българска поп и рок музика! Елате и споделете с нас галаконцерта на 52-рото издание на Конкурса за нова поп и рок песен "Пролет 2021". Ще чуете атрактивни групи и изпълнители и новите им музикални предложения.   На 28 юли , сряда, ще бъдат връчени наградите на тазгодишните победители в конкурса. Кои са те ще стане..

обновено на 21.07.21 в 16:39
Биг бенд на БНР и Филип Хензи

Вечер с музиката на Филип Хензи

Филип Хензи идва за първи път в България за концерта си с Биг бенда на БНР и диригента Антони Дончев . Хензи е виртуозен пианист, кийбордист, композитор и аранжор. Работи със световноизвестни имена като: Бил Евънс, Бърт Джорис, Пакито де Ривера, Алекс Сипягин и много други. Автор и аранжор е на редица произведения за Швейцарския джаз..

обновено на 05.07.21 в 16:01