Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Все още" е заглавието на юбилейния концерт на композитора Кристиян Бояджиев

Снимка: Кирчо Стоичков

Кристиян Бояджиев е български композитор на забавни и детски песни, театрална музика, аранжор, музикален продуцент и изпълнител на клавишни инструменти.

Работи в БНТ и БНР, от 1998 е отговорен редактор на редакция “Поп и джаз” в програма “Христо Ботев” на БНР. Главен редактор в редакция “Поп, рок и джаз” (от 2001). Един от учредителите на Музикаутор (1992). Председател на журито на “Бургас и морето” (от 2001). От 1996 е автор и водещ на седмичното предаване “Между барок и рок” (съвм. с Я. Богданова) и “Джаз клуб” по програма “Христо Ботев” на БНР.

Като автор на популярни песни дебютира през 1979 с песента “Размисъл” (изп. П. Чернев). Представител на една нова генерация творци, през 80-те години се утвърждава сред най-изявените имена в жанра на поп и рокмузиката. Осъществил е записи на над 250 песни и над 320 аранжимента. Сътрудничи с много от изявените български изпълнители като Лили Иванова ­(“За да те има”), Васил Найденов (“Звезди”), Орлин Горанов , група Трик (“В такава нощ”), Милена, Щурците ­ (“Рок концертът отшумя”), Стефка Оникян, Богдана Карадочева и др. Продуцира албуми на Нели Рангелова, Кристина Димитрова, Чочо Владовски, Ирина Флорин, хита “45 години стигат! Времето е наше!” и др.

Автор е на първата българска песен, излъчена по радио “ VОА Europe (1991). През 90-те години формира творчески тандем с Михаил Йончев ­ “КриМи”, с който осъществява много записи, сред които е шлагерът “Вяра, надежда, любов”. Носител е на награди от конкурси и фестивали като “Златният Орфей”, Младежки конкурс за забавна песен “Пролет”, “Златният петел” и др., театралната годишна награда “Куклар”. Пише музика за куклен театър, радио и телевизионни клипове и др.

В концерта ще се включат известни имена като: Стоян Янкулов, група Те, Маргарита Хранова, Орлин Горанов, Михаил Белчев, Хайгашот Агасян, Антони Дончев и много други.

Заповядайте на  26. 02. 2015 г. (четвъртък) от19.00 ч. в Първо студио на БНР!

 Билети на касата на РИЦ, бул.Драган Цанков №4.

ВИЖТЕ ОЩЕ

БНР отлага концертите си през декември

Уважаема публика,  Поради Заповед РД-01-677/25.11.2020 г. на здравния министър, с която се преустановява провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия до 21.12.2020 г. вкл., Ви уведомяваме, че концертите на музикалните състави на Българското национално радио през декември се отлагат.  Закупените билети за концертите "Вечните български..

публикувано на 26.11.20 в 15:39

Концертът на Радиосимфониците на 20 ноември се отлага

Уважаема публика, Поради усложнената епидемична обстановка в страната Ви уведомяваме, че концертът на Симфоничния оркестър на БНР на 20 ноември се отлага. Закупените билети ще важат без презаверка за новата дата, която ще Ви бъде съобщена своевременно. Извиняваме се за причиненото неудобство! Едни от най-популярните и красиви рапсодии..

публикувано на 06.11.20 в 15:46

„Музикална къща БНР“ обявява онлайн кандидатстване за определяне на участниците в конкурса „Концертино Прага 2021“

„Музикална къща БНР“ обявява прослушване за млади изпълнители, които да участват в международния фестивал „Концертино Прага 2021“. Прослушването се провежда по традиция всяка година в сградата на БНР, но поради засилените противоепидемични мерки тази година за първи път ще се проведе онлайн кандидатстване.  Изискванията към участниците са да..

обновено на 03.11.20 в 14:55

Юбилеен авторски концерт на Христо Йоцов

Авторският концерт на Христо Йоцов - един от най-ярките музиканти в съвременния джаз ще предложи на любителите на джаза програма - ретроспекция на творчеството му създадено за Биг бенда на БНР. Ще прозвучат пиеси създадени от 1983 г. до днес. Част от тях са добре познати, свирени и записвани през годините като „Ringi-Ringi“, „Black Pepper“, „East &..

публикувано на 03.11.20 в 14:37

„Музика в портрети“ с Оркестъра за народна музика на БНР на 3 декември

Уважаема публика, Поради усложнената епидемична обстановка в страната Ви уведомяваме, че концертът на Оркестъра за народна музика на БНР на 19 ноември  се отлага за 3 декември.  Закупените билети ще важат без презаверка за новата дата. Извиняваме се за причиненото неудобство! Проектът „ Музика в портрети “  на Оркестъра за..

публикувано на 03.11.20 в 14:24