Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Все още" е заглавието на юбилейния концерт на композитора Кристиян Бояджиев

Снимка: Кирчо Стоичков

Кристиян Бояджиев е български композитор на забавни и детски песни, театрална музика, аранжор, музикален продуцент и изпълнител на клавишни инструменти.

Работи в БНТ и БНР, от 1998 е отговорен редактор на редакция “Поп и джаз” в програма “Христо Ботев” на БНР. Главен редактор в редакция “Поп, рок и джаз” (от 2001). Един от учредителите на Музикаутор (1992). Председател на журито на “Бургас и морето” (от 2001). От 1996 е автор и водещ на седмичното предаване “Между барок и рок” (съвм. с Я. Богданова) и “Джаз клуб” по програма “Христо Ботев” на БНР.

Като автор на популярни песни дебютира през 1979 с песента “Размисъл” (изп. П. Чернев). Представител на една нова генерация творци, през 80-те години се утвърждава сред най-изявените имена в жанра на поп и рокмузиката. Осъществил е записи на над 250 песни и над 320 аранжимента. Сътрудничи с много от изявените български изпълнители като Лили Иванова ­(“За да те има”), Васил Найденов (“Звезди”), Орлин Горанов , група Трик (“В такава нощ”), Милена, Щурците ­ (“Рок концертът отшумя”), Стефка Оникян, Богдана Карадочева и др. Продуцира албуми на Нели Рангелова, Кристина Димитрова, Чочо Владовски, Ирина Флорин, хита “45 години стигат! Времето е наше!” и др.

Автор е на първата българска песен, излъчена по радио “ VОА Europe (1991). През 90-те години формира творчески тандем с Михаил Йончев ­ “КриМи”, с който осъществява много записи, сред които е шлагерът “Вяра, надежда, любов”. Носител е на награди от конкурси и фестивали като “Златният Орфей”, Младежки конкурс за забавна песен “Пролет”, “Златният петел” и др., театралната годишна награда “Куклар”. Пише музика за куклен театър, радио и телевизионни клипове и др.

В концерта ще се включат известни имена като: Стоян Янкулов, група Те, Маргарита Хранова, Орлин Горанов, Михаил Белчев, Хайгашот Агасян, Антони Дончев и много други.

Заповядайте на  26. 02. 2015 г. (четвъртък) от19.00 ч. в Първо студио на БНР!

 Билети на касата на РИЦ, бул.Драган Цанков №4.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ритъмът на Балканите - 9

На 25 април от 19.00 ч. в Първо студио на БНР   Оркестърът за народна музика с диригент Димитър Христов ще представи деветото издание на "Ритъмът на Балканите" , в който публиката ще има възможността да чуе впечатляващи изпълнения на традиционна балканска музика от невероятните Неда Николич от Сърбия (фрула), Байса Арифовска от  Северна Македония..

публикувано на 25.03.24 в 16:19

От Хендел до Владигеров

На 23 април от 19 часа в Първо студио на БНР класиката среща джаза в концерта на Биг бенда на БНР с гост-диригент Любомир Денев . Любомир Денев е композитор, диригент и джаз-пианист, дългогодишен творчески сътрудник на СО и Биг бенда на БНР. Като композитор и диригент е работил с най-добрите Симфонични оркестри в България...

публикувано на 25.03.24 в 15:37

Симфоничният оркестър на БНР представя "Поглед към Вселената"

„Поглед към Вселената“ ще представят Симфоничният оркестър на БНР на 5 април от 19 часа в зала „България“ . Концертът ще започне с „Очите на нощта” от Константин Илиев , един от най-значимите ни съвременни композитори, творили в сферата на така наречения „български музикален авангард“. Последното си симфонично произведение композиторът..

публикувано на 18.03.24 в 18:04

Концертът на Симфоничния оркестър на БНР на 15 март се отменя

Концертът „Изкуството на живо“ на Симфоничния оркестър на БНР с гост-диригент и солист Патрик Галоа, солист Явор Желев и с участието на визуалния артист Тийна Осара се отменя във връзка с кончината на Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит. Концертът трябваше да се състои в деня на национален траур на 15 март. Билетите..

публикувано на 14.03.24 в 17:28

Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски гостуват на Биг бенда на БНР

На 21 март в Първо студио на БНР , от 19 часа ще се състои концерт на Биг Бенда на БНР с диригент Антони Дончев и гост-солисти - джаз вокалистката Мирослава Кацарова и пианистът/аранжор/композитор Мирослав Турийски . Концертът ще се проведе в деня, в който обикновено се посреща пролетта, а той носи името „От тук до вечността“ на името на..

публикувано на 28.02.24 в 10:11