Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Великденски концерт на Детския радиохор

За своя великденски концерт Детският радиохор и неговият диригент Венеция Караманова са подготвили програма от църковни произведения на Добри Христов, Дж. Палестрина,  Дж. Верди, Дубински и Лео Делиб. Музиката в концерта е вдъхновена от светлата вяра в Единния Бог и макар създавана през различно  време и в различни култури, носи общото  послание  за любов, смирение и надежда.

Концертът е с участието на Камерен оркестър на БНР. Солистки са Вера Гиргинова и Надя Павлова  - бивши възпитанички на Детския радиохор.

„Господ Исус чрез смъртта и Възкресенито извърши за нас пътуване през измеренията на вселената.
Той е навлязъл като светлина в непроходимия мрак и нощта е станала светла като ден. Затова и ние искаме да възпяваме радостта от победата и с широко отворени очи да черпим от блясъка на Възкръсналия Господ“ – брат Збигнев от ордена на капуцините, енория „Св. Йосиф“.

Великденският концерт на Детския радиохор ще прозвучи в конкатедралата „Свети Йосиф“ на 8-ми април 2015 година от 19.00 часа .


ВИЖТЕ ОЩЕ

Резултат от конкурса за позицията диригент на Детския радиохор

За успешно издържали конкурса  се считат следните кандидати : 1.   Теодора Василева Димитрова 2.   Александър Александров Кочков 3.   Веселина Иванова Драголова -Данаилова 4.   Милен Емилов Иванов Конкурсната комисия предлага на позицията диригент на Детския радиохор да бъде назначена класираната на първо място Теодора..

публикувано на 09.01.18 в 17:41

Списък на допуснатите кандидати до конкурс за диригент на Детския радиохор

След преглед на постъпилите молби и приложените документи и автобиографии до конкурс се допускат следните кандидати: 1.   Александър Александров Кочков 2.   Веселина Иванова Драголова –Данаилова 3.   Деница Йорданова Кабурова 4.   Зорница Христова Манова 5.   Илия Здравков Михайлов 6...

публикувано на 02.01.18 в 12:35

Детският хор на БНР изнесе концерт в Международния хоров фестивал на камерни хорове и вокални ансамбли в Крагуевац

Детският радиохор с диригент Венеция Караманова изнесе самостоятелен концерт в рамките на своето участие в Дванадесетия международен фестивал на камерните хорове и вокални ансамбли, който се провежда от 20 до 24 август 2017 г. в гр. Крагуевац, Сърбия и в който младите певци на Радиото участват с любезното съдействие и финансовата подкрепа на..

публикувано на 25.08.17 в 11:57

Направихте нашия празник чудесен и незабравим!

На 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, Детският радиохор с главен диригент Венеция Караманова и пианист-акомпанятор Светлана Ананиевска изнесе голям празничен концерт в румънския град Тимишоара. На следващия ден, в по-съкратен вид показа друга част от богатия си репертоар в Стар Бешенов – най-старото и..

публикувано на 02.06.17 в 13:38

Списък на децата, приети за стажант-хористи в Детския хор на БНР

В А Ж Н О! Каним родителите на приетите за хористи деца на среща в неделя, 10 април 2016 г. от 17:00 ч. в репетиционната зала на хора в БНР, на ул. „Драган Цанков” № 4. Поради ограничения брой места в залата, молим да присъства само по един родител /представител/, без самото дете.  1. Дилен Петкова Иванова 2. Ема Йорданова..

публикувано на 01.04.16 в 14:44