Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Лауреати на 51-то издание на радиоконкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет 2020”

Пролет 2020

13-те песни финалисти в 51-то издание на радиоконкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет 2020” бяха прослушани и класирани от професионално жури в състав:

Кирил Маричков, Етиен Леви, Милен Кукошаров, Антони Дончев, Красимир Куртев, Мирослав Иванов, Станислав Сланев – Стенли. 

Чрез своето гласуване журито определи носителите на Първа и Втора парични награди:

-  Първа награда за авторите и изпълнителите на песента „Phoenix“, изпълнена от група „Casual Threesome“ по музика, текст и аранжимент на Иван Иванов

-  Втора награда за авторите и изпълнителите на песента „Call The Policе“, изпълнена от група Hayes & Y . Музика и текст: Благослав Анастасов, аранжимент и продуцент: Hayes & Y   

-  Наградата на слушателите, с максимален брой гласове в сайта prolet.bnr.bg получава песента „Насаме с любовта“, изпълнена от Маргарита Хранова, музика и аранжимент: Милен Македонски, текст: Явор Кирин

Селекционна комисия от музикални редактори в програмите Хоризонт, Христо Ботев и Радио София, представители на дирекция „Музикална къща БНР” и дирекция "Международно  сътрудничество“ чрез гласуване определи следните награди:

   -  Специална награда за дебют получава Александър Георгиев (A.L.E.K.S) автор и изпълнител на песента „Paradise with you“.

  -   Голямата награда - участие в европейския фестивал „Евросоник 2021“, Грьонинген, Нидерландия  получава Група Hayes & Y , изпълнители на песента „Call The Policе“. Автор на музиката и текста е Благослав Анастасов, аранжиментът е на Hayes & Y.

Очаквайте подробности за галаконцерта и награждаването на лауреатите.

Честито на победителите!


ВИЖТЕ ОЩЕ

Симфоничният оркестър на БНР анонсира следващите си концерти

На 14 май Радиооркестърът под диригентството на Марк Кадин се завръща на сцената на зала „България“ с една от най-ярките програми в сезона си. Концертът „Испания“ е селекция от разкошни музикални картини на испански и европейски композитори. Специалният гост на вечерта ще бъде испанецът Рафаел Агире . Един от най-добрите китаристи в света, той..

публикувано на 12.04.21 в 10:11
8 март - Международен ден на жената

Жените в музиката

За втора поредна година БНР се включва в инициативата „Жените в музиката“ на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Тя ще отбележи 8 март – Международния ден на жената по специален начин.  За да отпразнуват забележителния талант и постижения на жените като артисти, композитори, диригенти и автори на текстове и аранжименти, всички европейски..

обновено на 08.03.21 в 08:23

„Музика в портрети“ на 17 юни

Проектът „ Музика в портрети “  на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов представя в детайли популярни изпълнители с принос в развитието и популяризирането на българската фолклорна музика. В тазгодишното издание на проекта публиката ще има удоволствието да види и чуе на живо изпълненията на Пейо Пеев..

обновено на 01.03.21 в 13:10

БНР отлага концертите си до април

Уважаема публика, Поради удължаване на Заповедта РД-01-677/25.11.2020 г. на здравния министър, с която се преустановява провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия до 30.04.2021 г. вкл., Ви уведомяваме за следните промени в програмата: Концертът „Рапсодии“ на 5 февруари 2021 г. от 19:00 ч. в зала  „България“ със солист..

публикувано на 01.02.21 в 16:18

Москва-Черьомушки, Хамлет и Рапсодии – най-ярките концертни премиери през февруари

На 5 февруари Симфоничният оркестър на БНР продължава своя концертен сезон в зала „България“. Програмата на вечерта „РАПСОДИИ“ е изключителна и е избрана от ЕВРОРАДИО за излъчване в страни в Европа и Азия. „ Този концерт ще бъде вдъхновяващ и за публиката, и за музикантите – споделя главният диригент на оркестъра Марк Кадин –  бих го сравнил с мощен..

публикувано на 25.01.21 в 12:47