Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Рапсодии в концерта на Радиосимфониците на 5 февруари

Едни от най-популярните и красиви рапсодии ще прозвучат в концерта на Радиосимфониците с диригент Марк Кадин на 5 февруари от 19:00 часа в зала „България“.

Солист в концерта ще бъде Кристиян Калоянов, помощник-водач кларинетист в Симфоничния оркестър на БНР, който ще изпълни Рапсодия за кларинет и оркестър от Клод Дебюси.

Кристиян Калоянов е част от Камерен ансамбъл „Силуети“. Съставът има множество концертни изяви в България и чужбина, записи за БНР, а от 2017 г. е „присъединен ансамбъл“ към една от най-престижните организации за камерна музика в Европа – Европейската академия за камерна музика (ECMA), базирана във Виена, където работи с проф. Хато Бейерле (Албан Берг Квартет),  проф. Йоханес Майзел (Артис Квартет) и проф. Патрик Юдт (Ансамбъл „Модерн“). Ансамбълът е участвал с концерти на фестивалите „Салон на изкуствата“ в НДК, Мартенски музикални дни, Русе, K&K Festival, Австрия, Festival di Quartetto, Флоренция, Италия и др.

Изявява се като солист, камерен и оркестров изпълнител. Сред оркестрите, с които работи като солист са Софийската и Шуменска Филхармония, Симфоничният  оркестър на Classic FM радио, Симфониета „София“ и Нов Симфоничен оркестър. Носител е на награди от Международен конкурс „Млади виртуози“, София, Национален конкурс за млади инструменталисти и певци „Светослав Обретенов“, Провадия и др.

В програмата още:

Рапсодия за оркестър от Веселин Стоянов, Унгарска рапсодия №14 от Ференц Лист, Румънска рапсодия №1 от Джордже Енеску и Рапсодия „Вардар“ от Панчо Владигеров.

Очакваме Ви!

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4) и в мрежата на eventim.bg

БНР си запазва правото на промени в програмите, в случай на извънредни обстоятелства.


ВИЖТЕ ОЩЕ

„Музика в портрети“ на 17 юни

Проектът „ Музика в портрети “  на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов представя в детайли популярни изпълнители с принос в развитието и популяризирането на българската фолклорна музика. В тазгодишното издание на проекта публиката ще има удоволствието да види и чуе на живо изпълненията на Пейо Пеев..

обновено на 01.03.21 в 13:10

БНР отлага концертите си до април

Уважаема публика, Поради удължаване на Заповедта РД-01-677/25.11.2020 г. на здравния министър, с която се преустановява провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия до 30.04.2021 г. вкл., Ви уведомяваме за следните промени в програмата: Концертът „Рапсодии“ на 5 февруари 2021 г. от 19:00 ч. в зала  „България“ със солист..

публикувано на 01.02.21 в 16:18

Москва-Черьомушки, Хамлет и Рапсодии – най-ярките концертни премиери през февруари

На 5 февруари Симфоничният оркестър на БНР продължава своя концертен сезон в зала „България“. Програмата на вечерта „РАПСОДИИ“ е изключителна и е избрана от ЕВРОРАДИО за излъчване в страни в Европа и Азия. „ Този концерт ще бъде вдъхновяващ и за публиката, и за музикантите – споделя главният диригент на оркестъра Марк Кадин –  бих го сравнил с мощен..

публикувано на 25.01.21 в 12:47

На 5 февруари Симфоничният оркестър на БНР възобновява своя концертен сезон

След 3-месечно прекъсване Симфоничният оркестър на БНР възобновява своя концертен сезон. На 5 февруари ще прозвучи една от най-цветните му програми с рапсодии. „ Нашето завръщане в концертната зала ще бъде вдъхновяващо и за публиката, и за музикантите – споделя маестро Марк Кадин . Концерта на 5 февруари бих сравнил с мощен витаминен и музикален..

публикувано на 05.01.21 в 16:52

Отменен концерт на Симфоничния оркестър на БНР

Уважаема публика, Поради удължаване на Заповедта РД-01-677/25.11.2020 г. на здравния министър, с която се преустановява провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия до 31.01.2021 г. вкл., Ви уведомяваме, че концертът на 15 януари от 19:00 ч. в зала „България“ на Симфоничния оркестър на Българското национално радио се отлага за..

публикувано на 30.12.20 в 13:09