Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Концертът на Радиосимфониците на 20 ноември се отлага

Уважаема публика,

Поради усложнената епидемична обстановка в страната Ви уведомяваме, че концертът на Симфоничния оркестър на БНР на 20 ноември се отлага. Закупените билети ще важат без презаверка за новата дата, която ще Ви бъде съобщена своевременно.

Извиняваме се за причиненото неудобство!


Едни от най-популярните и красиви рапсодии ще прозвучат в концерта на Радиосимфониците с диригент Марк Кадин на 20 ноември от 19:00 часа в зала „България“.

Солист в концерта ще бъде Кристиян Калоянов, помощник-водач кларинетист в Симфоничния оркестър на БНР, който ще изпълни Рапсодия за кларинет и оркестър от Клод Дебюси.

Кристиян Калоянов е част от Камерен ансамбъл „Силуети“. Съставът има множество концертни изяви в България и чужбина, записи за БНР, а от 2017 г. е „присъединен ансамбъл“ към една от най-престижните организации за камерна музика в Европа – Европейската академия за камерна музика (ECMA), базирана във Виена, където работи с проф. Хато Бейерле (Албан Берг Квартет) проф. Йоханес Майзел (Артис Квартет), проф. Патрик Юдт (Ансамбъл „Модерн“)  и др. Ансамбълът е участвал с концерти на фестивалите „Салон на изкуствата“ в НДК, Мартенски музикални дни, Русе, K&K Festival, Австрия, Festival di Quartetto, Флоренция, Италия и др.

Изявява се като солист, камерен и оркестров изпълнител. Сред оркестрите, с кото работи като солист са Софийската и Шуменска Филхармония, Симфоничният  оркестър на Classic FM радио, Симфониета „София“ и Нов Симфоничен оркестър. Носител е на награди от Международен конкурс „Млади виртуози“, София, Национален конкурс за млади инструменталисти и певци „Светослав Обретенов“, Провадия и др.

В програмата още:

Рапсодия за оркестър от Веселин Стоянов, Унгарска рапсодия №14 от Ференц Лист, Румънска рапсодия №1 от Джордже Енеску и Рапсодия „Вардар“ от Панчо Владигеров.

Очакваме Ви!

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. Драган Цанков №4) и в мрежата на eventim.bg

БНР си запазва правото на промени в програмите, в случай на извънредни обстоятелства.


ВИЖТЕ ОЩЕ

„Музикална къща БНР“ обявява онлайн кандидатстване за определяне на участниците в конкурса „Концертино Прага 2021“

„Музикална къща БНР“ обявява прослушване за млади изпълнители, които да участват в международния фестивал „Концертино Прага 2021“. Прослушването се провежда по традиция всяка година в сградата на БНР, но поради засилените противоепидемични мерки тази година за първи път ще се проведе онлайн кандидатстване.  Изискванията към участниците са да..

обновено на 03.11.20 в 14:55

Юбилеен авторски концерт на Христо Йоцов

Авторският концерт на Христо Йоцов - един от най-ярките музиканти в съвременния джаз ще предложи на любителите на джаза програма - ретроспекция на творчеството му създадено за Биг бенда на БНР. Ще прозвучат пиеси създадени от 1983 г. до днес. Част от тях са добре познати, свирени и записвани през годините като „Ringi-Ringi“, „Black Pepper“, „East &..

публикувано на 03.11.20 в 14:37

„Музика в портрети“ с Оркестъра за народна музика на БНР на 3 декември

Уважаема публика, Поради усложнената епидемична обстановка в страната Ви уведомяваме, че концертът на Оркестъра за народна музика на БНР на 19 ноември  се отлага за 3 декември.  Закупените билети ще важат без презаверка за новата дата. Извиняваме се за причиненото неудобство! Проектът „ Музика в портрети “  на Оркестъра за..

публикувано на 03.11.20 в 14:24

13-годишният пианист Ивайло Василев - сред наградените деца от „Концертино Прага 2020“

„Концертино Прага“ е фестивалът, който всяка година дава път на млади музиканти към професионалната им реализация. Конкурсът на името на Антонин Дворжак се организира от Чешкото радио и събира записи на деца от цял Свят. Тази година записите на 13- годишния Ивайло Василев се откроиха сред повече от 50 кандидати и младият пианист, ученик на..

публикувано на 02.10.20 в 11:13

За българската премиера на "Дърво и стомана" от Добринка Табакова

Добринка Табакова е сред най-изявените млади творци в съвременната музика. Родена е в Пловдив, семейството ѝ се премества да живее в Лондон през 1991 г. Учи в Кралската музикална академия, завършва Гилдхол Скул и защитава докторат по композиция в Кингс колидж – Лондон. Творбите ѝ се изпълняват по целия свят,  през 2014 г. нейният първи..

публикувано на 21.09.20 в 16:31