Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

18 март 19.00 часа Първо студио на БНР

Авторски концерт на Милен Кукошаров

Концерт на Биг бенда на БНР

На 18 март от 19.00 часа в Първо студио на БНР Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев ще представи Авторски концерт на Милен Кукошаров – един от знаковите български джаз музиканти, работил с известни музиканти и групи като Теодосий Спасов, Камелия Тодорова, Хилда Казасян, Христо Йоцов, Симеон Щерев, Михаил Йосифов, Вили Стоянов,Truth Hurts, De Phazz, UmbertoTozzi, TitoPuente JR, Frankie Morales и много други. Заедно с контрабасиста Веселин Веселинов – Еко като камерно дуо „Das Weltschmerz DueTT” издават албумите „ImproviSatie“  и „Consequences“.

  Освен, че е атрактивен пианист, той има авторитет на композитор и аранжор, който съумява да се впише в концепциите за съвременната модерна музика. Прави аранжименти на самостоятелни концерти на Мария Илиева и Орлин Павлов.

Милен Кукошаров

  За концерта на 18 март е подготвил свои произведения, аранжирани специално за бенд. Цикъл „Windharmonium”, „Mi hermanos“, „Windharmonium“, „Bucket of  hopes“, пиеси от албума на Росен Кукошаров „But a dream“, „The shy girl“, „Mr. Liolev“ - посветена на саксофониста Димитър Льолев са само част от пиесите в концертната програма.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул."Драган Цанков" №4) и в мрежата на eventim.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Оркестърът за народна музика на БНР представя "Приказки за малки и големи"

"Приказки за малки и големи" е един от успешните проекти на Оркестъра за народна музика и диригента Димитър Христов.  Проектът е изключително важен за бъдещите млади музиканти - дава сцена на едни от най-талантливите деца от различни краища на страната и е сериозен мотив за продължаване на тяхната музикална кариера.  Много от участниците в минали..

обновено на 19.05.22 в 14:05

Пейте с Радиодеца

Малките певци от Вокална група „Радиодеца“ с диригент Илина Тодорова се завръщат на сцената на Първо студио на БНР с концерт „Пейте с Радиодеца“ на 27 май от 19:00 часа . След  дълга пауза и огромно очакване, с усмивки и много настроение те ще зарадват малки и големи с любимите песни на състава. Подготвили са и много изненади. „С..

публикувано на 03.05.22 в 16:17

Андрей Йоница свири за първи път с Радиосимфониците

На 20 май в зала „България“ от 19.00 часа Радиосимфониците с диригент Марк Кадин ще представят следващия си концерт под надслов „Славянски празник“  с творби от Антонин Дворжак, Анатолий Лядов и Георги Андреев. За първи път ще им гостува виолончелистът Андрей Йоница , победител в международни конкурси Чайковски и АRD в Мюнхен...

публикувано на 03.05.22 в 14:35
Петър Славов-син

"Малки истории" разказва контрабасистът Петър Славов-син

Концертът „Малки истории“ е уникална възможност за ценителите на джаза да се докоснат до творчеството на виртуозния контрабасист  Петър Славов-син .  Той е един от най-успешните български джаз музиканти, който е свирил на редица престижни сцени и фестивали в над 30 държави на 5 континента. От 2006 г. джаз музикантът, композитор и преподавател живее в..

публикувано на 20.04.22 в 16:11

Диригентът Константин Добройков гостува на Радиооркестъра и Смесения хор на БНР

На 29 април от 19.00 часа в зала "България"  гост-диригентът Константин Добройков  заедно с  Радиооркестъра и Смесения хор на БНР  ще изпълнят Голяма меса в до минор KV427  от Волфганг Амадеус Моцарт .   Номинираният за „Грами“ диригент Константин Добройков е в екипа на Държавна Опера-Пловдив от 2013 г. и е диригент на..

публикувано на 07.04.22 в 15:45