Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

23 ноември от 19.00 часа в Централния военен клуб

Концерт - 70 години Смесен хор на БНР

На 23 ноември от 19 часа Смесеният хор на БНР с диригент Любомира Александрова чества своите 70 години и ще изнесе самостоятелен концерт в залата на Централния военен клуб в София.

В програмата са включени произведения от български композитори - Православни църковни песнопения от Апостол Николаев Струмски, Стефан Мутафчиев, Георги Попов, Александър Райчев, фолклорни обработки от Славил Димитров, Николай Стойков, Димитър Нинов и едно съвсем ново произведение на съвременния композитор и диригент Юли Дамянов „Миса Католика Булгарика“ с участието на Георги Бакърджиев /тъпан/.

Като солисти ще участват Велислав Нинов, Весела Тодорова, Виктор Кръстанов, Димитър Зашев, Надя Павлова, Сребрина Минева. Съпровод на пиано - Моника Гвоздева.

Програма

Александър Райчев - „Един свят, Един Господ Иисус Христос“

Апостол Николаев Струмски - „Благослови душе моя, Господа“

Стефан Мутафчиев - „Во Царствии Твоем“

Георги Попов - „Господи, услыши  молитву мою“

Славил Димитров - „Вечеряй Радо“

Николай Стойков - „Йово, ле!“, хорова поема

Димитър Нинов - „Мома гори момък“ 

Юли Дамянов -  „Миса Католика Булгарика"


Билети в Рекламно-информационния център на БНР и в мрежата на Ивентим.


БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Коледно Матине с Радиодеца

На 16 декември от 12:00 часа в Първо студио на БНР ще се състои Коледният концерт на Вокална група „Радиодеца“ с диригент Илина Тодорова. Любимата на децата зима е вече тук, а с нея идва и най-светлият и вълшебен празник в годината – Рождество Христово с много музика, веселие, с един обичан белобрад гост и с много подаръци. И както..

публикувано на 28.11.23 в 15:30

Оперна гала

На 8 декември от 19 часа в зала „България“ Симфоничният оркестър , Смесеният хор и Детският хор на БНР ще представят новия компактдиск на БНР „Български оперни гласове“. Солисти ще бъдат майсторите в оперното ни изкуство – сопраното Александрина Пендачанска , тенорът Иван Момиров и басът Деян Вачков , а специален гост  - баритонът..

публикувано на 22.11.23 в 12:34

Христофор Раданов празнува юбилея си с Оркестъра за народна музика

Оркестърът за народна музика на БНР  и диригентът Димитър Христов ще отбележат с концерт 80-ата годишнина на диригента и композитор Христофор Раданов на  7 декември от 19 ч. в Първо студио на БНР .  Авторският концерт  „ХРИСТОФОР РАДАНОВ - САМО НА 80!“  ще събере почитатели на твореца, ръководил 20 години (1991 - 2011) Народния оркестър на..

публикувано на 21.11.23 в 15:04

Пианистите Анжела Тошева и Иван Керековски ще представят творби от съвременни композитори

„В един ясен ден” е заглавието на концерта с клавирни творби от съвременни композитори за соло пиано, два рояла и ансамбъл от четири ръце, който пианистите Анжела Тошева и Иван Керековски представят в сряда, 29 ноември 2023 г. от 19 ч. в Първо студио на БНР , съвместна продукция на „Ориндж фактори” и БНР, с подкрепата на Министерството на..

публикувано на 20.11.23 в 14:42

"De este a oeste"

"De este a oeste"  (в превод от испански „От изток на запад“) е концерт на вокалния ансамбъл Cantanti DAI MONTI VERDI - Анна Янкова (мецосопран), Константин Бейков (контратенор), Ивайло Донков (тенор), Северин Василев (тенор), Георги Бейков (бас), който ще се състои на  6 декември от 19 часа в Първо студио на БНР .  В тяхно изпълнение ще..

публикувано на 17.11.23 в 14:03