Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

23 дeкември от 20.00 часа в София лайв клуб

Чудна коледна вечер с Милица Гладнишка и Павел Терзийски

Концерт на Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев

| обновено на 09.12.22 в 14:13

Чудна коледна вечер с Милица Гладнишка, Павел Терзийски, Биг бенда на Българското национално радио и диригента Антони Дончев на 23 декември от 20.00 часа в София Лайф клуб.

Биг бенд на БНР

Една от хубавите традиции на музикантите от Биг бенда е в края на всяка календарна година да събират своята публика с обичани родни певци и инструменталисти и да споделят заедно радостта от коледните празници. Така ще е и в предстоящия на 23 декември концерт. Вечни коледни хитове, джаз стандарти, евъргрийни – това е програмата, която ще изпълнят заедно с атрактивната и гласовита актриса и певица Милица Гладнишка и един от най-елегантните млади джаз изпълнители – Павел Терзийски. Сцената на София лайф клуб за първи път ще събере двамата солисти, които ще изпълнят в дует класиките Silver Bells, Frosty The Snow Man, Have Yourself A Merry Little Christmas, Let it Snow. 

Промяната се налага, поради заболяване на един от ключовите артисти, без който вълшебството на сцената няма да е възможно, приказно и искрящо.

Закупените билети за 11 декември ще важат без презаверка за новата дата 23 декември. 

Ако сте възпрепятствани да посетите събитието, срокът за възстановяване на сумата е 21 декември, на касите, от които са закупени билетите.

Милица Гладнишка е българска актриса и джаз певица. Завършила е НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност Актьорско майсторство за куклен театър. През 2003 година посещава курсове по джаз пеене в Лондон, по-късно майсторски клас при Милчо Левиев. Следват концерти в БНР, камерна зала „България“, изяви във Виена и Грац. Заедно с тромпетиста Мишо Йосифов и неговите музиканти имат постоянен проект, наречен „Дивото зове“, с който редовно свирят по джаз клубове из страната. Има изяви и с група „Булгара“. Досега Милица има няколко записани песни, сред които са „Сънища“ и „Чужда сянка“. Участва в множество постановки, сериали, филми и предавания.

Милица Гладнишка

Павел Терзийски е творец в областта на изпълнителските изкуства  и отличаващ се вокалист на софийската джаз и експериментална сцена. През последните 15 години Павел пее с едни от най-изявените имена на българската музикална и театрална сцена. Завършва Класическо пеене в Нов български университет в края на 2020.

Автор е на албумите “Elements”, “The Little Tailor”, “Voicewalk”, както и съавтор на албумите “Settlers” с китариста Александър Логозаров и “3uP” с пианиста Антони Дончев, и тромпетиста Росен Захариев.

Като композитор на театрална музика до момента е създал музиката към 11 постановки за независими и държавни продукции, както и за 2 филма (документален и късометражен). 

Носител е на Награда Икар 2019 за музиката си към театралния спектакъл “Дом за Овце и Сънища” от Здрава Каменова, с режисьор Гергана Димитрова. 

Павел Терзийски

Билети може да намерите в Рекламно-информационния център на БНР и в мрежата на Ивентим.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Акценти в новия концертен сезон 2024/2025 на Симфоничния оркестър на БНР

След безгрижните летни дни идва времето на нови музикални празници, предизвикателства и изненади, които ще предложи на вярната си публика Симфоничният оркестър на БНР в своя нов творчески сезон. След първия си успешен и вълнуващ сезон 2023/2024, главният диригент Константин Илиевски продължава работата си с още по-голям размах, отдаденост и..

публикувано на 23.07.24 в 16:25

Виктор Теодосиев дебютира в закриващия концерт от сезона на Радиосимфониците

Симфоничният оркестър на БНР ще закрие своя концертен сезон 2023/2024 на 5 юли от 19 часа в зала „България“. В първата част на програмата ще прозвучи Елегия от Пламен Джуров , известния ни диригент, който дълги години ръководеше Камерен ансамбъл „Софийски солисти“. Композиторските пристрастия на проф. Пламен Джуров са насочени..

публикувано на 24.06.24 в 13:14

Концертът на Симфоничния оркестър на БНР на 21 юни се отменя

Уважаема публика, Поради независещи от нас обстоятелства, свързани със здравословното състояние на Маестра Деляна Лазарова, се налага концертът на Симфоничния оркестър на БНР „Летни настроения“, планиран за този петък 21 юни, да бъде отменен. Поради това, премиерното изпълнение в България на Концерта за виола от Добринка Табакова с определените..

публикувано на 17.06.24 в 16:35

Радиосимфониците с Деляна Лазарова и Максим Рисанов изпълняват творба на Добринка Табакова

Летни и неподправени настроения с подбрана и интригуваща концертна програма ще създадат Радиосимфониците на 21 юни от 19 часа в зала „България” . Заедно с тях на една сцена ще им партнират двама утвърдени музиканти, покоряващи с размах световната сцена – диригентът Деляна Лазарова и виолистът Максим Рисанов . За пореден път..

публикувано на 10.06.24 в 17:47

Премиери и дебюти във финалния концерт за сезон 23/24 на Оркестъра за народна музика на БНР

На 20 юни 2024 г. от 19:00 ч ., в Първо студио на БНР , Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов ще представи своя финален концерт за сезон 2023/2024. Тази специална вечер е „кулминацията на концертния сезон“, а почитателите на Оркестъра ще чуят ярки солисти, записани през миналите девет месеца в Радиото. Концерт с..

публикувано на 10.06.24 в 15:47