Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карла Кьолнер за първи път с Биг бенда на БНР

В последния за сезон 2023/2024 концерт на Биг бенда на БНР блестящата германска тромбонистка Карла Кьолнер ще гостува като солист и ще представи своя музика за биг бенд. Тя е само на 30 години, но има впечатляваща биография и се откроява като един от най-ярките млади европейски джаз музиканти.

Представянето на нова европейска музика за биг бенд е запазена марка на диригента Антони Дончев, който този път ще поведе публиката на вълнуващо пътешествие в музиката на Карла Кьолнер.

Карла Кьолнер / Снимка: Anna Karina Barthel

Карла Кьолнер завършва джаз тромбон в Университета на изкуства Folkwang и в Консерваторията в Амстердам. Изучава композиране за Биг бенд в Университета за музика и сценични изкуства в гр. Франкфурт. Програмата е съвместна с добре познатия Биг бенд на Радио Франкфурт.

Нейната страст е работата с биг бендове – била е част от Младежкия джаз оркестър на Германия и е имала възможността да си партнира с много известни състави, сред които Биг бенда на WDR като част от "Cologne Composer’s Corner“ и "Chad LB Global Big Band." През декември 2021 г. представя своя изцяло авторска програма за биг бенд, изпълнена от Джаз оркестъра на гр. Есен, Германия. През лятото на 2024 г. се очаква издаването на миниалбум „Carla Köllner Big Band“.  

Като композитор и аранжор обича да пише не само за големи състави, но също така и за по-малки формации. Тя е част и от фънк групата „TILAR“, а от 2022 г. редовно изнася концерти с немската поп-рок група AnnenMayKantereit.

Не пропускайте да се насладите на нейната музика под диригентството на Антони Дончев на 27 юни от 19:00 часа в Първо студио на БНР.

Билети в Рекламно-информационния център на Радиото (бул. "Драган Цанков" №4) и в мрежата на Ивентим.

Вход свободен за ученици от музикалните училища и студенти от НМА „Проф. Панчо Владигеров“, специалност „Музика“ към СУ, катедра „Музика“ към НБУ и АМТИИ Пловдив, срещу ученическа или студентска карта!

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Концертът на Симфоничния оркестър на БНР на 21 юни се отменя

Уважаема публика, Поради независещи от нас обстоятелства, свързани със здравословното състояние на Маестра Деляна Лазарова, се налага концертът на Симфоничния оркестър на БНР „Летни настроения“, планиран за този петък 21 юни, да бъде отменен. Поради това, премиерното изпълнение в България на Концерта за виола от Добринка Табакова с определените..

публикувано на 17.06.24 в 16:35

Радиосимфониците с Деляна Лазарова и Максим Рисанов изпълняват творба на Добринка Табакова

Летни и неподправени настроения с подбрана и интригуваща концертна програма ще създадат Радиосимфониците на 21 юни от 19 часа в зала „България” . Заедно с тях на една сцена ще им партнират двама утвърдени музиканти, покоряващи с размах световната сцена – диригентът Деляна Лазарова и виолистът Максим Рисанов . За пореден път..

публикувано на 10.06.24 в 17:47

Премиери и дебюти във финалния концерт за сезон 23/24 на Оркестъра за народна музика на БНР

На 20 юни 2024 г. от 19:00 ч ., в Първо студио на БНР , Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов ще представи своя финален концерт за сезон 2023/2024. Тази специална вечер е „кулминацията на концертния сезон“, а почитателите на Оркестъра ще чуят ярки солисти, записани през миналите девет месеца в Радиото. Концерт с..

публикувано на 10.06.24 в 15:47

„Карнавал на животните“ с допълнителна дата в Първо студио на БНР

Симфоничният оркестър, Константин Илиевски и Марио Ангелов ще представят отново "Карнавал на животните" от Сен-Санс в Първо студио на БНР на 25 юни, вторник, от 10:30 часа. Тази е последната дата за това очаквано от малчуганите събитие. "Карнавал на животните" беше представен вече два пъти в БНР. През зимата Радиосимфониците подготвиха два специални..

публикувано на 04.06.24 в 09:48

"Темпераментни ритми" в следващия концерт на Симфоничния оркестър на БНР

Следващият концерт на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Константин Илиевски ще бъде на 7 юни от 19 часа в зала „България“. Концертната програма ще започне с Vivace e molto ritmico - една от частите на балетната музика за симфоничен оркестър „Орис“ от композитора Румен Байрактаров , която той специално..

обновено на 03.06.24 в 14:27