СЪБИТИЯ

Откриване на сезона

Биг бендът на БНР открива своя концертен сезон

Биг бендът на Българското национално радио  и диригентът  Антони Дончев  откриват своя концертен сезон с юбилей на виртуозния тромбонист  Георги Корназов  и премиера на специално създадената за състава сюита „Отражения“. Георги Корназов е виртуозен..

публикувано на 12.10.21 в 10:20

От класиката към авангарда: Радиооркестърът анонсира новия си звукозаписен сезон

През октомври Симфоничният оркестър на БНР пристъпва към нови записи за Златния национален фонд. Мащабният план включва десетки имена на български композитори и обхваща всички периоди на развитие на националната музикална култура. За тях разказва..

публикувано на 27.09.21 в 14:06
Симфоничен оркестър на БНР

Симфоничният оркестър на БНР ще участва на фестивала „Мартенски музикални дни“

На 22 септември Симфоничният оркестър на БНР с главен диригент Марк Кадин ще участва на международния фестивал „Мартенски музикални дни" в Русе. Тази година ще се проведе 60-тото издание на един от най-старите и престижни български форуми. Концертът..

публикувано на 21.09.21 в 11:09
Оркестър за народна музика

Новият концертен сезон на Оркестъра за народна музика на БНР

Оркестърът за народна музика с диригент Димитър Христов канят всички свои почитатели и ценители на фолклорното изкуство да открият заедно 69-тия си концертен сезон на 14 октомври в Първо студио на Радиото. Билетите за целия сезон вече са в продажба в..

публикувано на 17.09.21 в 17:40

Музикалните състави на БНР с ярки програми и блестящи солисти през новия концертен сезон

Ярки програми, очаквани премиери и блестящи солисти ще предложат музикалните състави на Българското национално радио през новия концертен сезон. Билетите за концертите вече са в продажба в системата на EVENTIM. Над 40 концерта в различни жанрове..

публикувано на 27.08.21 в 13:05

Симфоничният оркестър на БНР открива новия си концертен сезон

На 1 октомври, Международния ден на музиката, Симфо ничният оркестър на БНР с главен диригент Марк Кадин открива своя нов сезон в зала „България“. Ярките концептуални програми са отличителна черта в последните сезони на Радиооркестъра, прибавящи му..

публикувано на 27.08.21 в 09:00