СЪБИТИЯ

Марио Хосен гостува на Радиооркестъра

Радиооркестърът представя Италианска програма

На 4 юни ще прозвучи Концерт №1 за цигулка и оркестър на Николо Паганини в оригинална версия с харизматичния солист Марио Хосен и Симфония №4 „Италианска“ на Феликс Менделсон .  Марио Хосен e солист с международна репутация. Живее във Виена,..

публикувано на 17.05.21 в 17:10
Люлка се люля

„Люлка се люля“

„Той е Коста Колев. Вселена, в която и най-малката звездица свети ярко. Далечна ни е близка и своя.“ -  Румяна Цинцарска.  На 27 май Оркестърът за народна музика на Българското национално радио с диригент Димитър Христов кани почиталите си на концерта..

публикувано на 12.05.21 в 13:57
Симфоничният оркестър на БНР

Радиосимфониците ще ви пренесат в Испания

В концерта „Испания“  Симфоничният оркестър на БНР  под диригентството на  Марк Кадин  ще представи една от най-цветните си програми. На 14 май ще прозвучи необикновена селекция от разкошни музикални картини на забележителни испански и европейски..

обновено на 11.05.21 в 17:22

Номинираният за "Грами" испанската звезда Рафаел Агире в концерта на Радиооркестъра

Той покорява публиката с фантастичното си музициране и артистична харизма. Наричат го последовател на традициите на великата испанска школа, а свиренето му – „благодат“ („Echo“ / Германия). Днес Рафаел Агире е един от най-добрите съвременни..

публикувано на 10.05.21 в 15:12
Вокална група

Вокална група „Радиодеца“ с участие в международен онлайн фестивал

Вокална група „ Радиодеца “ се представи в Международния онлайн фестивал на изкуството и науката „Сент Дени“, Франция. Фестивалът се проведе от 18 до 23 Април 2021 г. и в програмата взеха участие седем държави от цял свят , като тази година..

публикувано на 26.04.21 в 14:04

Гласуването в конкурса "Пролет" е временно преустановено

Драги слушатели на програмите на Българското национално радио! Скъпи почитатели на българската поп и рок музика! Уважаеми български творци! Благодаря за Вашия активен интерес към един от най-старите конкурси за българска поп и рок музика..

публикувано на 22.04.21 в 14:01