17-годишната Росица Джовлекова се нуждае от подкрепата на "Българската Коледа"

Години наред 17-годишната Росица Джовлекова от Девин е подпомагана от благотворителната инициатива „Българската Коледа“. Благодарение на милосърдието на хиляди хора и денонощната грижа на майка й Росица Маджарова, детето, което е с ДЦП и..

публикувано на 21.12.17 в 15:45

Пресиян вече ходи с проходилка, благодарение на Българската Коледа

Пресиян е на 6 години, но не ходи в предучилищна група. Той не може да се движи, освен в количка.   Диагнозата му е  детска церебрална парализа и е засегнат целият му организъм, включително и устата и затова се храни само с пасирана храна...

публикувано на 21.12.17 в 12:20

Националната кардиологична болница получава нова апаратура чрез "Българската Коледа"

Със средства, набрани чрез благотворителната инициатива "Българската Коледа", за детската реанимация в Националната кардидологична болница е закупен мобилен ултразвуков апарат за неонатална и педиатрична ехография.   Апаратът изследва деформациите..

публикувано на 21.12.17 в 12:00

"Българската Коледа" помага на Детската хирургия в "Св. Георги"

В рамките на кампанията "Българската Коледа" детската хирургия на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив получи апарат за неинвазивна респираторна поддръжка за неонатологични и педиатрични пациенти.  Благодарение на дарената съвременна високотехнологична..

публикувано на 21.12.17 в 09:59

Благодарение на "Българската Коледа" малкият Никола расте

Стотици, ако не и хиляди са децата, които разчитат на инициативата на Президентската институция – Българската Коледа. Всички те очакват онова чудо, от което зависи здравето и щастието на децата – добрината на всеки един от нас. Севда Велчева е..

публикувано на 20.12.17 в 11:16

УМЛАБ „Д-р Георги Странски“ получи три модерни апарата от "Българската Коледа"

От „Българската Коледа“ тази година в УМЛАБ „Д-р Георги Странски“ получиха три изключително необходими съвременни апарата. Модерната апаратура е за Клиниката по детски болести, Клиниката по неонатология и Клиниката по неврохирургия. Проф...

публикувано на 20.12.17 в 10:47

11-годишният Цветан от врачанското село Манастирище е едно от децата на "Българската Коледа"

Една от целите на благотворителната инициатива "Българската Коледа" е да допринесе за по-ефектвната грижа за болните деца, както и за повишаване на интеграцията и социализацията им. Положителен пример за значимостта на тази цел е историята на..

публикувано на 19.12.17 в 16:42

"Българската Коледа" дава надежда на петгодишната Анна

Анна Банева е родена с мутирал ген, който не е наследен от родителите, но дава поражения в мозъка на детето. В Пловдив това е първият случай с подобно заболяване.  Лекарите са записали симптоматична епилепсия със Синдром на Отахара. Затова п..

обновено на 19.12.17 в 16:18

Ивайло иска да стане програмист и да помага на всички деца с увреждания

Половината от неговите 16 години Ивайло Карабанчев живее с диагнозата прогресивна мускулна дистрофия, тип Дюшен. Майката на момчето Цветана Спирова разказва: Когато синът ми беше на 8 години трябваше да направим генетични изследвания, за да можем да..

публикувано на 19.12.17 в 15:18

"Българската Коледа" за пореден път дари апаратура на Отделението по неонатология в Ямбол

Отделението по неонатология към Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Пантелеймон“ - Ямбол и тази година получи нова апаратура по линия на инициативата „Българската Коледа“. Тя е предназначена за лечение и поддържане на жизнените функции на..

публикувано на 18.12.17 в 17:10

Малкият Деян се нуждае от ежедневна рехабилитация, защото рискува да бъде обездвижен

Деян Дойчинов е на 4 години, живее с родителите и по-малкият си брат в град Перник. Той е с детска церебрална парализа и епилепсия - комбинация, която усложнява осигуряването на рехабилитация за него. Това е така, защото много малко от държавните..

публикувано на 18.12.17 в 16:55

Кремена от Бургас - още едно от децата на "Българската Коледа"

За пета поредна година „Българската Коледа“ ще помогне с рехабилитацията на Кремена от Бургас. Тя е на 7 години, тежи едва 15 килограма, има 7 операции на долните крайници и е с Детска церебрална парализа. Открили са заболяването ѝ, когато е..

публикувано на 19.12.17 в 08:30

Божидара е напълно здрава благодарение на апаратурата, закупена със средства от "Българската Коледа"

Божидара от София е сред първите деца, подпомогнати от "Българската Коледа". Тя е напълно здрава благодарение на съвременната апаратура, закупена със средства от инициативата. Пожелавам на всички деца да са здрави и щастливи, усмихнати..

публикувано на 18.12.17 в 14:45

Детското отделение на областната болница в Сливен получи модерна апаратура от "Българската Коледа"

Ултрамодерна апаратура за диагностика и лечение на стойност близо 48 хиляди лева получи от кампанията „Българската Коледа“ сливенската многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Иван Селимински“.  Дарението е предназначено за Отделението по детски..

публикувано на 18.12.17 в 13:06

"Българската Коледа" и добрите сърца на хората, които я подкрепят, помагат на Божидар и Мартин Накови от с. Хърлец

Близнаците Божидар и Мартин Накови   - на две години и половина от козлодуйското село Хърлец, се нуждаят от рехабилитация, защото по рождение страдат от детска церебрална парализа. Семейството им не се е отказало от трудната битка за достойното..

публикувано на 17.12.17 в 14:39

"Българската Коледа" помага на 18-годишно момче с детска церебрална парализа

Христо Иванов от Пловдив е на 18 години и страда от детска церебрална парализа. Той посещава Центъра за специална образователна подкрепа в града, но са му необходими и допълнителни занимания с логопед, защото се затруднява да говори...

публикувано на 15.12.17 в 16:28

10-годишният Константин от свиленградското село Капитан Андреево се нуждае от подкрепа

10-годишният Константин от свиленградското село Капитан Андреево има нужда от подкрепа. Баща му се грижи сам за него. Момчето се нуждае от средства за допълнително лечение. Той е аутист, не може да говори, но всичко усеща и изразява своите чувства. За..

публикувано на 15.12.17 в 11:42

Българската Коледа дарява частица надежда на Бобо

Днес ще ви разкажем историята на 4-годишния Борис Владимиров – Бобо от София. На тримесечна възраст, след поставяне на ваксина той отключва епилепсия в много тежка форма, а битката с нея и последиците продължава и до днес. Детето се повлиява положително..

публикувано на 15.12.17 в 09:25

Нова техника получиха от "Българската Коледа" детските отделения на Ловешката болница

Многопрофилната болница в Ловеч е получила от инициативата „Българската Коледа“ инфузионна помпа и апарат за функционално измерване на дишането, които са били изключително необходими на лечебното заведение.  Началникът на детското отделение д-р...

публикувано на 14.12.17 в 17:40

Георги губи слуха си, но има мечти за бъдещето и подкрепата на "Българската Коледа"

Георги Димитров е на 10 години и страда от двустранна кондуктивна загуба на слуха. Той се ражда здрав, но когато е на една година и 7 месеца се разболява от бактериален менингит. Момчето влиза в болница за лечение, но вследствие от заболяването губи слуха..

публикувано на 14.12.17 в 17:15