Дарение за 58 хил. лв. получи УМБАЛ в Стара Загора от "Българската Коледа"

Университетската многопрофилна болница в Стара Загора е сред лечебните заведения в страната, които за поредна година получиха нова апаратура в рамките на кампанията „Българската Коледа“. Благотворителната дарителска инициатива се провежда под..

публикувано на 08.12.17 в 11:42

7-годишният Радослав Енев с надежда очаква с помощта на "Българската Коледа" чудото да се случи

 7-годишният Радослав Енев е едно от децата на „Българската Коледа“. Семейството кандидатства за подпомагане в инициативата за четвърта година, като получените средства се използват за ежедневната рехабилитация, от която се нуждае детето...

публикувано на 08.12.17 в 08:11

Божидара Ангелова за пета поредна година ще разчита на подкрепата на "Българската Коледа"

Малката Божидара Ангелова за пета поредна година ще разчита на подкрепата на "Българската Коледа". Детето е със Синдром на Даун. Майка й Галя Ангелова разказва за дъщеря си. На 12 януари Божидара ще навърши 7 години, а през септември ще е..

публикувано на 07.12.17 в 15:42

"Българската Коледа" дари необходима апаратура на отделението по неонатология в УМБАЛ - Бургас

През тази година благотворителната инициатива „Българската Коледа“ беше насочена в подкрепа на   лечението на децата с тежки хронични заболявания. 30 лечебни заведения в страната са получили медицинска апаратура за своите отделения по неонатология..

публикувано на 07.12.17 в 10:03

Неонатологията във великотърновската болница получава два апарата от "Българската Коледа"

Повече от хиляда новородени преминават годишно през отделението по неонаталогия  в областната болница "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново над 200 от бебетата са недоносени или с нормално тегло, но с различни заболявания. Тази година от..

публикувано на 07.12.17 в 07:50

9-годишната Ивон се надява за шеста поредна година да получи подкрепа от Българската Коледа

Майката на 9-годишната Ивон Иванова , Бранимира Боянова ще кандидатства за шеста поредна година за подкрепа от Българската Коледа. Детето е с диагноза детска церебрална парализа. Повече за неговата история разказва репортажът на Радостина Билярска...

публикувано на 06.12.17 в 14:24

Детската клиника в УМБАЛ „Свети Георги“ с нов апарат за откашляне

Детска клиника към Университетска болница за активно лечение „Свети Георги“ в Плодвдив е сред лечебните заведения в страната, получили модерна апаратура в рамките на кампанията „Българската Коледа“. В клиниката вече е доставена система за подпомагане..

публикувано на 06.12.17 в 12:17

11-годишният Божидар очаква добрина от "Българската Коледа"

11-годишният Божидар Спасов от София получава всяка година помощ от "Българската Коледа". Момчето има три тежки диагнози и средствата от благотворителната кампания дават възможност на родителите му да покрият поне част от разходите за..

публикувано на 05.12.17 в 14:07

Малкият Сиян очаква да порасне с помощта на "Българската Коледа"

Седемгодишният Сиян от Пловдив е дете с малък ръст, тъй като страда от генетичното заболяване ахондроплазия. Въпреки болестта си той е усмихнато дете, първокласник в  общообразователно училище, където учи с желание и има много приятели. Майка му..

публикувано на 05.12.17 в 12:16

"Българската Коледа“ отново ще помогне на 6-годишния Теодор Георгиев, който страда от детска церебрална парализа и епилепсия

За поредна година президентската инициатива „Българската Коледа“ ще помогне на Теодор Георгиев. Той е на 6 години, а диагнозите му: детска церебрална парализа и епилепсия. Родителите на Теодор използват сумите за рехабилитацията, която закъснява,..

публикувано на 05.12.17 в 10:33

10-годишната Таня очаква помощ от "Българската Коледа"

За поредна година инициативата "Българската Коледа" помага на болни деца.   Десетгодишната Таня е родена нормално, но след петия месец започват проблемите, разказва в репортажа на Александра Михайлова майката на детето - Весела Христофорова: Таня..

публикувано на 04.12.17 в 14:58

Българската Коледа помага за рехабилитацията на Златин от Поморие

Златин Желязков от Поморие е на 2 години и седем месеца. Обича да слуша приказни истории  и иска да бъде здрав, за да тръгне на детска градина заедно с връстниците си. Чрез Българската Коледа семейството му получава средства, които да използва за..

публикувано на 03.12.17 в 15:43

15-ата благотворителна кампания "Българската Коледа" беше официално открита от президента Радев

15-ата благотворителна кампания "Българската Коледа" беше официално открита от президента Румен Радев . Това стана на церемония в Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив. Тази болница е сред активните участници в инициативата през годините. В..

обновено на 01.12.17 в 12:03

Над 2,5 млн. лв. са били събрани по инициативата "Българската Коледа" в кампания 2016-2017

До момента в администрацията на президента са постъпили 170 заявления за подпомагане на деца с пари от инициативата "Българската Коледа". Двайсет лечебни заведения са подали заявления за купуване на медицинска апаратура. Над 2 и половина милиона..

публикувано на 17.01.17 в 17:32

Двайсетина деца, растящи на плевенска улица “Гълъбец“, заедно събраха пари за "Българската Коледа"

Над 2 милиона лева са събрани тази година за „Българската Коледа“. Отново нуждаещи се деца получават  подкрепата на хиляди хора. Сега ще ви разкажем за част от тази помощ. Дариха я  двайсетина деца от  една плевенска улица - лица “Гълъбец“. Те са на..

публикувано на 31.12.16 в 09:27

9-годишната Кадер Реджеб от с. Маслиново е едно от децата на "Българската Коледа"

9 годишната Кадер Реджеб  от хасковското село Маслиново е едно от децата, на които помага "Българската Коледа".  Кадер е с диагноза детска церебрална парализа и вече четвърта година получава средства за рехабилитация, която подобрява развитието и...

публикувано на 30.12.16 в 19:15

Националната кардиологична болница ще обследва сърдечни проблеми при децата неинвазивно с нов апарат

Националната кардиологична болница е сред лечебните заведения, получили нова апаратура в рамките на кампанията „Българската Коледа“. Тазгодишното дарение представлява допълнение към получената през 2015 година апаратура. Тогава клиниката по детска..

публикувано на 30.12.16 в 13:16

АГ болница "Шейново" получи мобилен ултразвуков апарат от "Българската Коледа"

Неонатологичното отделение към Втора специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение „Шейново“ в София получи нова апаратура в рамките на кампанията "Българската Коледа". Дарението представлява мобилен ултразвуков апарат. Мобилният..

публикувано на 29.12.16 в 16:15

АГ болница "Майчин дом" отново ще кандидатства за апаратура в рамките на "Българската коледа“

Университетската акушеро-гинекологична болница "Майчин дом" е сред лечебните заведения, получили нова апаратура в рамките на кампанията „Българската коледа“. Репортерът Еленица Маринова разказва за дарението. Клиниката по неонатология към болница..

публикувано на 29.12.16 в 12:43

"Българската Коледа" помага на 5-годишния Никола от Варна да порасне

Над 2 милиона лева бяха събрани тази година в благотворителната кампания "Българската Коледа", която се провежда под патронажа на президента и в подкрепа на децата с тежки хронични заболявания, само до 25 декември, когато беше тържественият концерт...

публикувано на 28.12.16 в 16:56