В Слънчев джаз+ тази неделя:

Детето-чудо Джейкъб Колиър вече не е дете

Джейкъб Колиър в свои води...
Снимка: facebook.com/JCollier

Третият декемврийски Слънчев джаз+ започва с новия опус на детето-чудо, както нарекохме Джейкъб Колиър при първото му представяне през май 2015-а.
Три години и две Грамита по-късно младият талант е отново композитор, мултиинструменталист, певец и електронен магьосник. Започнал работа в първите часове на 2018-а, Джейкъб Колиър оркестрира импресии, разхожда ни из времена и пространства с хорали и от време на време се закача с класики като Every Little Thing She Does Is Magic, превръщайки ги с английско чувство за хумор в свое алтер его.
Още на 17-и в Бинар можете да чуете целия албум.

Продължението е с нови концертни записи на нашите "кръстници" Чик Кърия и Чано Домингес - слушаме ги с любимите Фиеста и Румба за Джери (Гонсалес).
Финалът е с откъс от най-многобройния джаз-концерт във Франция - Ибраим Маалуф на живо от Париж преди две години.

Нощта е млада!

Слушайте в неделя, от 23:00 ч., честотите на Радио София или онлайн.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Кварто квартет" и Бетовен - музикалната комбинация на тази неделя

Последният ден от тази седмица е рожденият ден на големия немски композитор Лудвиг ван Бетовен. За пета поредна година "Кварто квартет" отбелязват този ден подобващо - с концерт! В сутрешното ни "Радиокафе" гостуваха двама от постоянните членове на състава, който се нарича квартет, но често става и квинтет, че дори и оркестър - това са създателят на..

публикувано на 14.12.18 в 16:08
Борислава Танева

100 години Бърнстейн и 90 години Александър Танев отбелязва с концерт Софийската филхармония

Тази вечер, в четвъртък (някогашната традиционната концертна вечер за Софийската филхармония) ще се състои един специален в много отношения концерт. Две годишнини се отбелязват в една вечер - 100 години от рождението на големия американски композитор Ленард Бърнстейн и 90 години от рождението на едно голямо име в родната музика - Александър Танев..

публикувано на 13.12.18 в 11:58

Ивайло Василев с Първа награда от Международния конкурс "Щелкунчик" в Москва

Продължава приказката на 11-годишния изключително талантлив пианист Ивайло Василев, за когото ви разказахме само преди два дни в сутрешното ни Радиокафе . Той не само достигна до финала на ХIХ издание на Международния конкурс за млади инструменталисти (до 14 години) в Москва, но и спечели Първата награда при пианистите, оставяйки след себе си двама..

публикувано на 12.12.18 в 11:22
Армел Дюпа в Първо студио на БНР

Армел Дюпа и Ибраим Маалуф - от концерти, плюс нова продукция на Де-Фаз и Бирели Лагрен

Слънчев джаз+ на 9 декември започва на концертна вълна. Импровизациите на Армел Дюпа в Първо студио на БНР и част от разговора ни с него, когато обръщаме внимание на един от първите ни кръстници - Мишел Петручани. Продължението е с многохилядния концерт на Ибраим Маалуф от 14.12.16 г. в Париж, току-що излязъл в троен албум. Във втората част..

публикувано на 09.12.18 в 07:20

Тромпетистът Паоло Фрезу с два нови албума

Първият декемврийски Слънчев джаз+ води на разходка из времето и пространството. Един от "кръстниците" ни - тромпетистът Паоло Фрезу, почти едновременно издаде два албума - в трио около музиката на Чет Бейкър и с вокалния ансамбъл "А Филета" върху танците на нашата памет. С паметта на Средиземноморието са свързани и новите творби на Джанлуиджи..

публикувано на 02.12.18 в 07:25

Полша спечели Конкурса за детска песен на "Евровизия" 2018

Снощи в зала "Минск Арена" в столицата на Беларус се проведе 16-ото издание на Детския песенен конкурс на Евровизия. В препълнената 15-хилядна зала домакините бяха подготвили бляскаво шоу, което с всяка изминала година показва все по-високо ниво. Участваха деца от 20 страни. Освен от европейските държави, Израел и Австралия, тази година за първи път имаше..

публикувано на 26.11.18 в 13:38

Пиано-дуото на Лоран дьо Уилд и Ре Лема, плюс нови албуми с класически елементи

В последното си ноемврийско издание Слънчев джаз+ продължава да представя участници в наскоро завършилия джаз-фестивал в Невер, Бургундия. Началото е с пиано-дуото на Лоран дьо Уилд и Ре Лема - специално представяне на последния в Бинар . И още добри стари познайници, като Ларс Даниелсон, Роберто Негро и Франк Тортийе. Новите албуми са с..

публикувано на 25.11.18 в 07:20