Господната трапеза

• Заедно с ставрофорен иконом Стефан Стефанов председател на русенския храм „Св. Николай Чудотворец“ ще разговаряме както за Господната трапеза, така и за призванието на свещенослужителя. Кой е поканен на тази трапеза и кой приема или отказва.
• На книжния пазар вече е новото издание на емблематичен сборник с християнски есета „Ортодоксия“ от Гилбърт Кийт Честъртън, който  ще ни представи главния редактор на портал "Култура" Тони Николов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Доброто пътува с Ретротрамвая

Доброто е там, където сте вие! Наближава Коледа! В неделя, на 16 декември от 9 до 12 часа сутрешните предавания на програма „Христо Ботев“ – „Нашият ден“ и „Семейно радио“ – Ви канят да бъдем заедно в… софийския Ретротрамвай. В името на една кауза: да бъдем съпричастни към най-самотните на празника! Вземете със себе си една коледна играчка или..

обновено на 14.12.18 в 17:22
Анелия Торошанова в студиото на

Радиото променя човешки съдби

Ролята на обществената медия и на предаването за разрешаването на частни казуси. Това е темата на предаването днес. Или как предаването „Законът и Темида“ променя човешки съдби. Ще чуете слушатели, на които сме помагали през годината-Венцислав Александров, Тодор Църев, Юлия Старчева, Павлина Илиева, адвокат Даниела Никифорова. Чуйте повече в звуковия..

публикувано на 14.12.18 в 17:07

Добрите истории

Общото между тези три романа - „Анатомия на един скандал“ от Сара Вон,  „Тишина“ от Розамънд Лъптън и   „Никой не знае часа“ от Рене Фройнд, е това, че и трите книги са майсторски написани. „Те са много различни, но в същото време ги обединява една много добре разказана история. И смятаме, че добрите истории, които ви изпращат хората, може би..

публикувано на 14.12.18 в 16:08

Полезен, смешен, забавен и прекрасен пътеводител

„Майко Мила!” – първият сайт в България, създаден за да помага на майките, прекрачи от интернет пространството в света на книгите. Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова издадоха пътеводителя „Стигнахме ли вече?“ „Въпросът, къде ще водим децата този уикенд? и Къде ще ходим тази ваканция? - вълнува всички родители“, каза за „Нашият ден“..

публикувано на 14.12.18 в 12:35

Доброто ни прави повече хора

Здравейте, казвам се Ангел Ангелов. Благодаря Ви за чудесния начин, по който оправдавате съществуването на радиото като социално значима и информативна медия. За инициативата #ДобротоТамКъдетоСтеВие изпращам кратка история от първо лице: Съпругата ми и дъщеря ми отидоха за прежда, за да се учат да плетат коледни подаръци. Аз останах в..

публикувано на 14.12.18 в 12:14

Изтече ли времето на #Metoo?

Остана ли #Metoo движение само на холивудските актриси? Издъхва ли от собствените си противоречия и къде се намира България? Отговори на тези въпроси търсят в студиото на „Нашият ден“ Геновева Тишева, председател на Български център за джендър изследвания и Катя Кръстанова , психолог от Асоциация "Анимус". "Движението тръгна от овластени жени с..

публикувано на 14.12.18 в 11:49

Когато носиш доброто в сърцето си

Привет. Искам да ви разкажа за една постъпка на моята леля. Странно, че дори ние, нейните близки, вече си го разказваме като виц и сме загубили усещането, че това само по себе си, е едно изключително добро дело, което малко хора биха направили. Леля ми работеше, като главен счетоводител в голяма фирма. С добра заплата, естествено. И когато една нейна..

публикувано на 14.12.18 в 11:21