55-годишната Йовка Петкова се нуждае от средства за лечение

Снимка: Архив

Йовка Петкова е на 55 години и страда от рак на панкреаса с метастази в черния дроб. Преди 6 месеца е извършена лапороскопска операция на жлъчката и е поставен стент . Семейството заплаща медицинското изделие, което не се поема от Здравната каса. При операцията се установява раковото заболяване в последен стадий. Препоръчва се операция на тумора на панкреаса и такава е направена. По време на тази операция са използвани медицински изделия, които не се поемат от Здравната каса. Последва непрекъснато химиотерапетвично лечение. То се заплаща от НЗОК. За да се подлага на него обаче пациентката се нуждае от поддържащи лекарства, които не се заплащат от Касата и от поставянето на порт-устройство, през което да се влива химиотерапията, без да се боде всяка седмица пациентът. Устройството не се поема от Здравната каса и е на стойност 600 лева. Моля всеки, който желае да помогне, да го направи чрез дарителската сметка на името на Йовка Петкова.

Дарителската сметка е на името на Йовка Колева Петкова в УниКредит "Булбанк"

Сметка: 70001523444684BG40UNCR70001523444684

BIC код UNCRBGSF




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Хуан Гуайдо

Продължават протестите на венецуелската опозиция

На мащабен протест днес опозицията във Венецуела ще поиска президентът Николас Мадуро да обяви дата за нови избори в страната. Режимът на Мадуро от своя страна ще отбележи годишнината от встъпването в длъжност на предшественика му Уго Чавес. "Ще се видим на улицата утре, Венецуела," написа Хуан Гуайдо в "Туитър" по повод на днешните демонстрации. В..

публикувано на 02.02.19 в 09:41

Започва подмяната на уличното осветление в Свищовско

От село Вардим община Свищов започна подмяната на уличното осветление с енергоспестяващи лампи. Във Вардим вече са монтирани 300 LED осветителни тела по улиците в цялото село. Пилотният проект е за 42 хиляди лева. Хората са доволни, посочи кметът на Вардим Сенка Добрева: "Тези LED крушки са по-икономични от предишните, които бяха. Надявам..

публикувано на 02.02.19 в 08:59

Дете почина след усложнения от грип

Двегодишно дете е починало в пазарджишката многопрофилна болница след усложнение от грип. Момиченцето е било прието в тежко състояние, с двустранна бронхопневмония. Преди това то е било лекувано във велинградската болница. След като било изписано от там, състоянието му рязко се влошило. От пазарджишката болница съобщиха, че момиченцето..

публикувано на 30.01.19 в 20:09
Виктор Янев

Промени в областното ръководство на ГЕРБ-Кюстендил

Областният управител на Кюстендил Виктор Янев става и областен координатор на партия ГЕРБ в Кюстендил, реши националната комисия на управляващата партия. Промените са от петък. Досегашният областен координатор и депутат няколко мандата Кирил Калфин е подал оставка и тя е приета като областен координатор на ГЕРБ.Още от кореспондента Според..

публикувано на 26.01.19 в 12:43

Над 162 600 клиенти използват безплатните sms услуги на ЧЕЗ електро

Над 162 600 клиенти имат активна регистрация за безплатните sms услуги, предоставяни от „ЧЕЗ Електро България“ АД – известие преди прекъсване на електрозахранването и проверка на сметката. През изминалата 2018 година Дружеството изпрати близо 282 000 кратки съобщения, от които около 4% са за проверка на сметка, а с останалите 96% Дружеството е..

публикувано на 07.01.19 в 12:36
На 21 февруари в Sofia Event Center за пета година ще се проведе форумът за иновации - Innovation Explorer 2019 г.

Трите императива на иновациите: наука, щастие, амбиция

Какво ще стане, ако в една зала влязат топ-шпионинът на ЦРУ, Робърт Беър, илюзионистът, Butzi, награждаваният лекар и хуманист от Мериленд, Стивън Томас, креативният директор на BBC, Дан Рамсден, дизайнерката Мену Сингхот Станфорд? Ще започне петото издание на международния форум за иновации Innovation Explorer. Сред лекторите са и..

публикувано на 03.01.19 в 07:15
Изглед към Велико Търново

Порутена детска градина става епархийска библиотека във Велико Търново

Порутена детска градина до Великотърновската митрополия ще бъде превърната в епархийска библиотека. За ремонтите и реконструкцията на сградата, която е архитектурен паметник, държавата отпусна 1,6 млн. лв. Близо три години продължи съгласуването на проекта за нова епархийска библиотека във Велико Търново с Националния институт за недвижимото..

публикувано на 26.12.18 в 07:53